Gel nagellak verwijderen: zo doe je dat makkelijk zelf

Zónder je nagels te beschadigen

Vrouw met kleurrijke nagellak
Nina ManandharGetty Images

Heb jij vóór de coronacrisis je nagels netjes laten doen, maar ben je nu op jezelf aangewezen om je uitgegroeide of afgebladderde shellac of gel nagellak weer te verwijderen? We hebben tips voor je!

Gel nagellak verwijderen

Als je gel nagellak er zelf af probeert te pulken, kun je je nagels flink beschadigen. In de nagelsalon hebben ze fijne apparaatjes waarmee je het harde laagje nagellak er snel afvijlt, maar heb je dat niet? Dan zijn er ook mogelijkheden om thuis je shellac te verwijderen. En ja, dat kan zonder je nagels te beschadigen én met spullen die je al in huis hebt. Lotte Zwolschen, nail artist bij nail art bar Lakwerk, legt uit hoe je dit zelf makkelijk thuis doet.

Zelf gel nagellak verwijderen

Benodigdheden: aluminiumfolie, watjes, nagellakremover (mét aceton!) of een echte gel nagellakremover, een grove vijl en een schrapertje.

  • Stap 1: Knip een rond watje door vieren en doe dat bij drie watjes. En knip tien stukken aluminiumfolie van ongeveer 15 centimeter breed en 10 centimeter hoog.

  • Stap 2: Vijl de gel zo veel mogelijk open, tot je bijna op je echte nagel zit (maar kijk uit dat je je eigen nagel niet vijlt!). Je vijlt dus niet zoals je normaal gesproken nagels korter maakt, maar gebruikt de vijl bovenop je nagelplaat.

  • Stap 3: Maak de geknipte watjes goed nat met de remover. Leg een watje op je nagel en wikkel een stuk aluminiumfolie om het topje van je vinger heen. "Het is het beste als je de folie voor de helft over je nagel legt en voor de andere helft over je vingertop heen klapt. De zijkanten wikkel je dan horizontaal naar beneden," legt Lotte uit. "Doe dit eerst bij één hand en ga dan verder met de volgende stap."

  • Tip: je kunt speciale knijpertjes kopen die je op je vingertoppen plaatst, zodat de folie niet losraakt. Als je het liever met de middelen die je hebt doet, kun je een soort draadje maken van een extra stukje aluminium en die om je vingertop doen en aandraaien.

  • Stap 4: Na tien minuten 'weken', mag je de folie van één vinger afhalen. Zorg ervoor dat de rest van de vingers nog in de natte folie blijven, zo vertelt Lotte: "De nagel moet nat blijven, anders wordt de gel nagellak weer hard." Schraap met het schrapertje de gellak van boven je nagelriem tot de nageltop eraf. Als het goed is, gaat je gel nagellak er nu makkelijk helemaal af. Doe dit vinger voor vinger en herhaal daarna het hele proces bij de andere hand.

  • Stap 5: Lotte geeft last but not least dé verzorgingstip voor je nagels: "Nagelriemolie! Moet je altijd doen na het removen, maar ook bij het opstaan en naar bed gaan. Het is magic voor je nagels!"

    Advertentie - Lees hieronder verder