Zo kies je de beste vorm wenkbrauw voor jouw gezicht

Een rond, ovaal of langwerpig gezicht? Check hier wat voor jou de juiste wenkbrauwvorm is.

Portrait of a Young Confident Woman Plucking her Eyebrows
CAROLINE TOMPKINSGetty Images

De vorm van je wenkbrauwen zijn erg belangrijk voor je uitstraling. Donkere en dunne 'wenkies' maken je snel streng, lichte exemplaren vallen snel weg. Hoe kies je de beste vorm voor jouw gezicht? Wenkbrauwspecialist Sina Hashemi, eigenaresse van Salon Narges en mede-eigenaresse van Cocon Cosmetics deelt met jou haar tips en vertelt hoe jij je wenkbrauw het beste kunt modelleren.

Een mooie wenkbrauw

Een aantal jaar geleden was de strakke, shaped wenkbrauw in. Toen Instagram razend populair werd, werden de strakke wenkbrauwen ook steeds populairder. Volgens wenkbrauwspecialist Sina heeft die zijn beste tijd inmiddels gehad. "Mensen kiezen nu meer voor natuurlijke wenkbrauwen. Ze hoeven niet per se bushie-vol te zijn." Volgens de wenkbrauwspecialist gaat het erom, om een natuurlijke wenkbrauw te creëren met weinig (zichtbaar) product.

Een voorbeeld hiervan is de nieuwste trend die we terugzien in de hairstroke technieken. Hierbij worden er aan de hand van semi permanente make-up tussen je eigen haartjes, optische haartjes in de huid gepigmenteerd. Zo creëer je een vollere uitstraling. Deze techniek is momenteel erg populair en benadrukt de huidige trend. Wil je niet aan de semi permanente make-up? Ook met de juiste manier van epileren kom je ver. Bekijk hieronder eerst welke vorm wenkbrauw bij jouw gezicht past, voordat je zelf je wenkbrauwen gaat shapen.

Wenkbrauwen vormen

Momenteel is een volle wenkbrauw de trend. "Geen scherpe hoeken, maar zachte bogen," omschrijft Sina. Toch vindt ze het belangrijker dat een wenkbrauw bij je gezicht past, dan dat je met een trend meegaat. "Je kan wel iets uitkiezen uit een boekje, maar in de praktijk zie je dat dat niet altijd past bij je gezicht.

Epileren vorm gezicht

Een specialist kijkt tijdens een wenkbrauwbehandeling altijd naar jouw specifieke features en de staat van je wenkbrauw. Sina verklapt: "Er wordt gekeken naar je huidtype, haarkleur en huidtint. Aan de hand daarvan wordt vaak besloten wat voor type wenkbrauw voor jou geschikt is." Wil je thuis aan de slag? Kijk dan naar de vorm van je gezicht en kies daarbij een passende manier om je wenkbrauwen te epileren.

Welke wenkbrauwvorm staat mooi bij een rond gezicht?

Vaak is het doel bij iemand met een rond gezicht, om het minder rond te laten lijken. Een hoekige wenkbrauw is hier de beste optie. Hierbij moet de hoek zo hoog mogelijk gemaakt worden. Blijf uit de buurt van een ronde wenkbrauwvorm. Hierdoor ziet een rond gezicht er nog ronder uit.

Welke wenkbrauwvorm staat mooi bij een ovaal gezicht?

Een ovaal gezicht, wordt vaak beschouwd als de ideale gezichtsvorm. De perfecte wenkbrauwvorm wordt in het algemeen beschouwd als de zachte, gebogen vorm. De zachte hoekige vorm gaat recht omhoog en buigt dan zachtjes naar boven en naar beneden.


Welke wenkbrauwvorm staat mooi bij een lang voorhoofd?

Mensen met een lang voorhoofd hebben vaak een lang gezicht. Men wil in veel gevallen een optisch korter gezicht. Dit doe je door de wenkbrauwen wat rechter te tekenen in de horizontale vorm.

Welke wenkbrauwvorm staat mooi bij een kort voorhoofd?

Bij dames die juist een korter voorhoofd hebben en daarbij dus vaak een klein gezicht, is het mooi om de wenkbrauwen iets hoger te zetten dan normaal. Hierdoor creëer je meer lengte in het gezicht. Maak de wenkbrauw vooral niet te dik. Dit kan het gezicht te vol maken, aangezien het al klein is.

Wenkbrauwen modellen

Wil je graag een strakke wenkbrauw? Dan is threading een passende methode voor jou. Daarmee worden alle haartjes - inclusief je donshaartjes - weggehaald. Daarnaast kun jij jouw wenkbrauw een andere uitstraling geven door het te verven.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder