How to: zo shape jij zelf je wenkbrauwen

Leer je wenkbrauwen epileren en tekenen aan de hand van deze stappen

'Shapen' is een mooi woord voor modelleren van je wenkbrauwen. Maar hoe doen we dit thuis het beste? Wenkbrauwspecialist Sina Hashemi, eigenaresse van salon Narges en mede-eigenaresse van Cocon Cosmetics vertelt hoe je dit het beste kunt doen aan de hand van een overzichtelijk stappenplan.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wenkbrauwen epileren

Sta jij op het punt om het stappenplan door te nemen? Epileer je wenkbrauwen dan na het douchen. Je wenkbrauwhaartjes en je huid zijn dan zachter, wat zorgt voor minder pijn tijdens het epileren.

Stap 1: Wenkbrauw laten groeien

Het klinkt zo simpel, maar in de praktijk blijkt het soms een lastige opgave: laat je wenkbrauwen eens zes tot acht weken volledig met rust.

Stap 2: Gezichtsolie

Smeer je favoriete gezichtsolie op het wenkbrauwbot. Dit voorkomt dat je haren afbreken tijdens het epileren én het vermindert de gevoeligheid van de huid.


Stap 3
: Wenkbrauw modelleren

Zoek het begin van je wenkbrauwen door een wenkbrauwpotlood verticaal in het midden van elk neusgat te houden. Markeer die plek, zodat je weet waar je wenkbrauw moet beginnen. 

Draai het potlood naar de buitenkant om je boog te vinden. Markeer deze weer met het potloodje. 

Om het uiteinde van je wenkbrauw te vinden, moet je je wenkbrauwen weer vanuit je neusgat naar de verre hoek van je oog richten. Ook dit punt markeer je weer. 


zo kies je de juiste wenkbrauwvorm bij je gezicht
Zo kies je de juiste wenkbrauwvorm bij je gezicht
Glamour

Stap 4: Wenkbrauw epileren

Investeer allereerst in een pincet, het liefst een met een spitse punt, om je wenkbrauwen eenvoudig en snel te epileren. Trek de huid rondom je wenkbrauw strak en trek de haartjes in de richting van de haargroei eruit. Dit zorgt ervoor dat het epileren minder pijnlijk is. Begin aan de voorkant van je wenkbrauw met epileren, waar je je eerste en tweede markeerpunt hebt gezet. Hier haal je alleen aan de onderkant de dons- en opstandige haartjes weg om een strakke lijn te krijgen.

Minstens zo belangrijk is goede verlichting en daglicht is hier het toverwoord. Volgens Sina kun je een vergrootspiegel het best links laten liggen, omdat je hiermee flink de mist in kan gaan. “Het lijkt dan alsof je nog een volle brow hebt, maar op afstand blijkt het dunner.”

Stap 5: Wenkbrauw knippen

Knip ten slotte de lange, uitstekende haren bij. 
Dit doe je door je wenkbrauwen naar boven te kammen en alleen de puntjes bij te knippen. Let op: de wenkbrauwen knip je niet in de richting van je haargroei, maar tegen de richting in. Zo blijven ze rechtop staan als je er langs glijdt en voorkom je dat je de haartjes te kort knipt.

Stap 6: Insmeren

Wanneer je je wenkbrauwen epileert, kan de huid eromheen geïrriteerd raken. Smeer je ze daarom in met een verkoelende gel. 

Herhaal deze behandeling iedere vier tot zes weken.

Wenkbrauwen opvullen


Het kan zijn dat je na het epileren nog wat 'kale' plekjes in je wenkbrauwen hebt. Je kunt je haren op een natuurlijke manier opvullen met behulp van een wenkbrauwpotlood. Het is belangrijk om een potlood te vinden in een kleur die het dichtst bij je natuurlijke wenkbrauwkleur in de buurt komt. Heb je lichte wenkbrauwen? Neem dan gerust een tint donkerder. Sina's favoriete producten zijn de 

Perfect Brow Pencil van Anastasia Beverly Hills en het wenkbrauwpotlood van Hema. Check voordat je begint eerste de favoriete wenkbrauwproducten van de redactie voor meer handige wenkbrauwtools.


Stap 1: Wenkbrauwen bijtekenen

Begin hierbij áltijd aan de binnenkant van je wenkbrauw en trek vervolgens een zachte lijn aan de onderkant, naar het uiteinde van je wenkbrauw. Hoe donkerder je je wenkbrauwen aanzet, des te aanweziger ze zijn. Dus begin voorzichtig.
 Stap 2: Wenkbrauwen inkleuren

Creëer een ombre-look door met een spoolie (de achterkant van een wenkpotloodje) je wenkbrauw te borstelen en de kleur zachtjes uit te vegen. Houd de voorkant van je wenkbrauw wat lichter, want hoe donker en strakker je de voorkant van je wenkbrauw maakt, hoe strenger en minder natuurlijk ze lijken.Tegenwoordig heb je ook wenkbrauwpennen. In plaats van je wenkbrauw op te vullen, kun je kleine hairstrokes zetten. Zo creëer je de illusie van een volle wenkbrauw, net als bij de semi permanente make-up behandeling.


Stap 3: Gebruik highlighter

Wanneer je met een highlighter een streep onder de wenkbrauw zet, accentueer je de strakke lijn van de wenkbrauw. Hierdoor ontstaat een frisse en open blik. Met een blending brush vervaag je de highlighter, zodat deze mooi overloopt in je huidskleur. Stap 4: Gebruik een browgel 


Borstel je wenkbrauwen met een browgel in model. Je kunt zowel een kleurloze wenkbrauwgel, als eentje met kleur kiezen. Dit laatstgenoemde product geeft nog meer diepte en een vollere uitstraling. Sommige mensen gebruiken graag vaseline als laatste stap. Door het hydraterende werking kan de wenkbrauw daardoor zachter en glanzend worden. Je wenkbrauw lijkt daardoor voller, maar is dit niet. Voor echt vollere wenkbrauwen kun je een serum gebruiken.

Stempel

Heb jij geen vaste hand en mislukt het bijtekenen van jouw wenkbrauwen altijd? Tegenwoordig kun je jouw wenkbrauwen opvullen en donkerder maken met een wenkbrauwstempel. Toch krijg je het mooiste resultaat altijd wanneer je een wenkbrauw tekent die precies bij jou past. Bij wenkbrauwstempels gaat het vaak om universele wenkbrauwen.

Wenkbrauwen zelf verven

Om je wenkbrauwen net iets sprekender te maken, kun je ervoor kiezen om ze te laten verven. In dit artikel leer je hoe je je wenkbrauwen zelf verft

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder