How to: zo shape jij zelf je wenkbrauwen

Leer je wenkbrauwen epileren en tekenen aan de hand van deze stappen

'Shapen' is een mooi woord voor modelleren van je wenkbrauwen. Maar hoe doen we dit thuis het beste? Wenkbrauwspecialist Sina Hashemi, eigenaresse van salon Narges en mede-eigenaresse van Cocon Cosmetics vertelt hoe je dit het beste kunt doen aan de hand van een overzichtelijk stappenplan.

Sta jij op het punt om het stappenplan door te nemen? Epileer je wenkbrauwen na het douchen. Je wenkbrauwhaartjes en je huid zijn dan zachter. Dit zorgt voor minder pijn tijdens het epileren.

Stap 1: Wenkbrauw laten groeien

Het klinkt zo simpel, maar in de praktijk blijkt het soms een lastige opgave: laat je wenkbrauwen eens 6 tot 8 weken volledig met rust.

Stap 2: Gezichtsolie

Smeer je favoriete gezichtsolie op het wenkbrauwbot. Dit voorkomt dat je haren breken tijdens het epileren en het vermindert de gevoeligheid van de huid.

Anastasia Beverly Hills
Hydrating Oil Bodyolie
Anastasia Beverly Hills douglas.nl
€ 51,29


Stap 3
: wenkbrauw modelleren

Zoek het begin van je wenkbrauwen door een wenkbrauwpotlood verticaal in het midden van elk neusgat te houden. Markeer die plek, zodat je weet waar je wenkbrauw moet beginnen. Draai het potlood naar de buitenkant van je iris om je boog te vinden. Markeer deze weer met het potloodje. Om het uiteinde van je wenkbrauw te vinden, moet je je wenkbrauwen weer vanuit je neusgat naar de verre hoek van je oog richten. Ook dit punt markeer je weer. 


zo kies je de juiste wenkbrauwvorm bij je gezicht
Zo kies je de juiste wenkbrauwvorm bij je gezicht
Glamour

Stap 4: Wenkbrauw epileren


Gebruik een pincet om je wenkbrauwen eenvoudig en snel zonder grote fouten te epileren. Gebruik geen wax, stripjes of touw, mits je professioneel bent. Investeer in een goed pincet met een spitse punt.

Tweezerman
weezer Rose Gold
tweezerman bol.com

Trek je haartjes in de richting van je haargroei eruit, terwijl je je huid strak trekt. Hierdoor is het epileren minder pijnlijk.

Tegenwoordig willen we vaak volle wenkbrauwen. Probeer daarom in ieder geval niet te veel weg te epileren. Het is belangrijk om de haren altijd in de richting van de haargroei eruit te plukken, terwijl je je huid strak houdt.

Doe dit niet in een donkere kamer of via een spiegel met vergrootglas. Daglicht is het toverwoord. Epileer één voor één en kijk na een paar haartjes even van een afstand naar je wenkbrauwen. Vooral met een vergrootspiegel kan dit fout gaan. Het lijkt dan alsof je nog een volle brow hebt, maar op afstand blijkt het dunner.

Begin aan de voorkant van je wenkbrauw met epileren, waar je je eerste en tweede markeerpunt hebt gezet. Hier haal je alleen aan de onderkant de dons- en ruige haartjes weg om een strakke lijn te krijgen.

Ga je voor een ruige uitstraling? Haal dan de dikke haartjes alleen weg ver onder de wenkbrauw en laat de donshaartjes staan. Dit doe je ook met de haartjes onder je boog en bij de staart van je wenkbrauw. Ook de haartjes aan de voorkant van je wenkbrauw laat je met rust.

Stap 5: wenkbrauw knippen

Knip ten slotte de lange haren bij. 
Kam je wenkbrauwen naar boven naar boven en knip alleen de puntjes.

Tweezerman
Brow Shaping Scissors & Brush Schaar
Tweezerman douglas.nl

Knip de wenkbrauwen niet in de richting van je haargroei, maar tegen de richting in. Zo blijven ze rechtop staan als je er langs glijdt en voorkom je dat je de haartjes te kort knipt.

Stap 6: insmeren

Je huid kan reageren op je trimbeurt. Smeer je wenkbrauw daarom in met een verkoelende gel. 

Herhaal deze behandeling iedere 4-6 weken.

Dior
Cooling Hydration Sorbet Eye Gel
Dior douglas.nl

Wenkbrauwen opvullen


Het kan zijn dat je na het epileren nog wat hapjes mist. Je kunt je haren op een natuurlijke manier opvullen met behulp van een wenkbrauwpotlood.

Het is belangrijk om een potlood te vinden die het dichtst bij je natuurlijke wenkbrauw in de buurt komt.

Anastasia Beverly Hills
Anastasia Beverly Hills Perfect Brow Pencil
Anastasia Beverly Hills bol.com

Heb je lichte wenkbrauwen? Neem gerust een tint donkerder. Sina's favoriete producten zijn de 

Perfect Brow Pencil van Anastasia Beverly Hills en het wenkbrauwpotlood van Hema. Check voordat je begint eerste de favoriete wenkbrauwproducten van de redactie voor meer handige wenkbrauw tools.


Stap 1: Wenkbrauwen bijtekenenTrek met een potlood eerst een zachte lijn aan de onderkant van je wenkbrauw. Hoe donkerder je deze maakt, des te aanweziger je wenkbrauw wordt. Dus begin voorzichtig.


Je wenkbrauwen mogen op de hoek en het uiteinde het meest donker zijn. Ga altijd vanuit de hoek naar de uiteinde van je wenkbrauw. Vul de uiteinde van je wenkbrauw op. stap 2: Wenkbrauwen inkleuren

Werk langzaam naar voren. Creëer een ombre-look door met een spoolie (achterkant potloodje) je brow te borstelen en de kleur uit te vegen. Houd de voorkant van je wenkbrauw luchtig. Hoe donker en strakker je de voorkant van je wenkbrauw maakt, hoe strenger en minder natuurlijk ze lijken.M.A.C
Shape and Shade Brow Tint
m·a·c debijenkorf.nl

Tegenwoordig heb je ook wenkbrauwpennen. In plaats van je wenkbrauw op te vullen, kun je kleine hairstrokes zetten. Zo creëer je de illusie van een volle wenkbrauw, net als bij de semi permanente make-up behandeling.


stap 3: Gebruik highlighter

Wanneer je met een highlighter een streep onder de wenkbrauw zet, accentueer je de strakke lijn van de wenkbrauw. Hierdoor ontstaat een frisse en open blik. Met een blending brush vervaag je de highlighter zodat deze mooi overloopt in je huidskleur. Anastasia Beverly Hills
Brow Duality Matte
Anastasia Beverly Hills douglas.nl

Stap 4: Gebruik een browgel 


Borstel je wenkbrauwen met een browgel in model. Zo blijven ze op zijn plaats. Je kunt zowel een kleurloze wenkbrauwgel als eentje met kleur kiezen.

Anastasia Beverly Hills
Wenkbrauwgel Anastasia Beverly Hills
Anastasia Beverly Hills douglas.nl

Dit laatstgenoemde product geeft nog meer diepte en een vollere uitstraling.

Sommige vrouwen gebruiken graag vaseline als laatste stap. Door het hydraterende werking kan de wenkbrauw daardoor zachter en glanzend worden. Je wenkbrauw lijkt daardoor voller, maar is dit niet. Voor echt vollere wenkbrauwen kun je een serum gebruiken.

Stempel

Heb jij geen vaste hand en mislukt het bijtekenen van jouw wenkbrauwen altijd? Tegenwoordig kun je jouw wenkbrauwen opvullen en donkerder maken met een wenkbrauwstempel.

Christian Faye
Eyebrow Shapes
Christian Faye douglas.nl

Dit zijn natuurlijk universele wenkbrauwen. Het mooiste resultaat krijg je altijd wanneer je een wenkbrauw tekent die precies bij jou past.

Wenkbrauwen zelf verven

Om je wenkbrauwen net iets sprekender te maken, kun je ervoor kiezen om ze te laten verven. In dit artikel leer je hoe je je wenkbrauwen zelf verft.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder