Álles wat je moet weten over make-upkwasten

Welke kwasten mogen niet uit je collectie ontbreken? En zó reinig je ze het beste.

Portrait of Young Confident Woman Brushing Her Eyebrows
Caroline Tompkins / Refinery29 for Getty ImagesGetty Images

Ben jij ook al jaren op zoek naar dé musthave make-upkwasten die je moet hebben, en vraag je je af hoe vaak je make-upkwasten moet reinigen, of wat er gebeurt wanneer je dit niet regelmatig doet? Wij spraken Connie Man - Senior Make-upartist bij MAC Cosmetics en zij gaf ons antwoord op álle prangende vragen over make-upkwasten.

Musthave make-upkwasten

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe make-upkwasten, zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Voor zo'n beetje alle soorten make-up zijn er wel een aantal kwasten te vinden.

Maar welke heb je nou écht nodig in je collectie? Als het aan Connie ligt, zijn het vier stuks die onmisbaar zijn: een buffing brush, een blush brush, een oogschaduwpenseel en een duo wenkbrauwpenseel. "Deze zijn essentieel, multifunctioneel en geschikt om een mooie basis make-uplook te creëren."

De buffing brush gebruik je om je foundation zo mooi mogelijk aan te brengen, maar je kunt ‘m ook gebruiken om je gezicht na de foundation af te poederen.

Een blush brush is ook voor verschillende producten te gebruiken. Je kunt deze kwast gebruiken om je blush, bronzer of highlighter aan te brengen. Deze kwast zorgt ervoor dat de poeder licht aangebracht kan worden, zodat je niet onbewust de hele dag met een streep op je wang rondloopt.

Een oogschaduwpenseel heb je nodig om een mooie ooglook te kunnen creëren. Een platte oogschaduwpenseel zorgt ervoor dat je de oogschaduw makkelijk op het ooglid aan kunt brengen, maar met een ronde fluffy kwast kun je juist je oogschaduw mooi vervagen. Als je er graag maar één aan wil schaffen, dan is een fluffy oogschaduwpenseel, omdat je hiermee kunt blenden, de beste keuze.

Een duo wenkbrauwpenseel is ook onmisbaar voor een basislook. Je kan met deze kwast je wenkbrauwproduct op een gemakkelijke manier aanbrengen en je haartjes in de goede richting kammen. Mocht je ook nog een gel eyeliner hebben, dan kun je daar hetzelfde kwastje voor gebruiken.

"Het handige is dat je één kwast vaak voor verschillende producten kunt gebruiken, maar zorg dat je ‘m tussendoor wel even schoon maakt met een tissue om het overtollige product te verwijderen. Daarna ben je weer good to go!"


Schone huid

Een keer in de maand je kwasten schoonmaken is – shock – te weinig. Ik denk dat ik daarom, net als veel anderen, kan zeggen dat ik mijn make-upkwasten dus écht vaker zou moeten reinigen. Ik kan mij de laatste keer eigenlijk niet meer zo goed herinneren, dus het is al te lang geleden... "Wanneer je veel producten gebruikt met crème-textuur is het wel slim om ze wekelijks te reinigen in verband met bacteriën," vertelt Connie ons. Niet alleen voor de kwasten, maar ook voor je eigen huid is het belangrijk dat je schone kwasten gebruikt; het kan er namelijk voor zorgen dat je meer breakouts krijgt op je gezicht.

Zit je nu veel thuis omdat je niet meer naar school of werk kan? Dan is het misschien wel een slim idee om juist nu naar je make-upkwasten te kijken en ze flink onder handen te nemen. Go clean those brushes!

Make-up kwasten reinigen

Je kunt je make-up kwasten op verschillende manieren reinigen. Connie tipt ons een snelle reiniging - voor wanneer je weinig tijd hebt - en een grondige reiniging voor als je er even iets meer tijd in wil steken.

"Als je je kwasten even snel wil reinigen, spray dan een beetje brush cleanser op een tissue en haal je kwast eroverheen. De tissue neemt dan de make-up en het vuil op. Voor de grondige reiniging moet je een beetje brush cleanser of milde zeep in een beker doen, met wat warm water erbij. Je legt je kwasten daarin en laat ze een paar minuten weken, daarna goed uitspoelen en liggend laten drogen."

Zien: deze hack om je make-upkwasten te reinigen gaat viral

Vergeet niet; het is niet alleen goed voor je kwasten om ze regelmatig schoon te maken, maar ook - misschien nog belangrijker - voor je huid. En daar moet je nog je hele leven mee doen, dus wees er zuinig op.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Make-up