Vrouwen in quarantaine omarmen steeds meer hun 'natural looks' zónder make-up

Een groot deel wil dit ná de lockdown zo houden

Skincare in quarantaine
Caroline Tompkins / Refinery29 for Getty ImagesGetty Images

"Ik draag make-up voor mezelf, niet voor anderen" zeiden we ooit, compleet naïef, pre-corona. Ha! Daar komen we nu toch mooi van terug, want de keren dat we ons in quarantaine écht hebben opgemaakt zijn op één hand te tellen. Om over bh's maar niet te spreken. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat we daardoor comfortabeler worden met onze make-uploze 'echte' ik.

Make-up in quarantaine

Uit een onderzoek onder meer dan 2000 Britse vrouwen blijkt dat meer dan de helft van de vrouwen zonder make-up naar de supermarkt gaat en dat bijna een derde (28%) videobelt zonder zich op te maken. 69% van de vrouwen zegt in quarantaine minder make-up te dragen dan voorheen. 40% van de vrouwen onder de vierentwintig zegt geen druk te voelen omtrent hun uiterlijk, nu ze in thuisisolatie zitten. Gaan we die trend voortzetten als het normale leven weer opgestart wordt? Meer dan een kwart wil hun 'natural look' blijven omarmen als de lockdown voorbij is.

(de tekst gaat verder onder de video)

Bekijk ook: We vroegen Delia Skin Master alles over skincare in quarantaine

Make-up staat voor sommigen misschien even op een zijspoor, maar nu we extra tijd hebben is er ook iets waar we wél meer aandacht aan besteden: 34% van de ondervraagde vrouwen zegt meer bezig te zijn met skincare en beter voor hun huid te zorgen.

Lekker in je vel

Of je nu wel of geen make-up draagt in quarantaine, wel of geen bh's draagt, of wel of niet je benen scheert: het belangrijkste is dat jíj je er comfortabel bij voelt. En dat is het fijnste resultaat uit het onderzoek: 73% van de vrouwen zei zich comfortabel te voelen in hun lichaam, ook zonder make-up.

Het onderzoek werd via OnePoll uitgevoerd door beauty-merk Skin Proud onder meer dan 2000 Britse vrouwen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Make-up