Dit is het verschil tussen wenkbrauwen tatoeëren en microblading

Ontdek welke semi permanente make-up behandeling het meest geschikt is voor jou!

Tegenwoordig zijn er veel verschillende termen bekend als het om het pigmenteren van je wenkbrauwen gaat. Denk aan microblading, tatoeëren, 3D wenkbrauwen, ombre techniek en poeder- en schaduweffect. Wenkbrauwspecialist Sina Hashemi, eigenaresse van salon Narges en mede-eigenaresse van Cocon Cosmetics, legt je voor eens en voor altijd het verschil uit tussen wenkbrauwen tatoeëren en microblading.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

(Semi) permanente make-up

Als je tegenwoordig hardop zegt dat je jouw wenkbrauwen wil behandelen met semi permanente make-up, dan schrikken mensen nog steeds. Veel mensen associëren dit met de vierkante, rode of blauw ingekleurde wenkbrauwen van vroeger. Gelukkig bestaan er tegenwoordig nieuwe technieken, waardoor je wenkbrauwen niet meer van echt te onderscheiden zijn. Wenkbrauwspecialisten pigmenteren, zoals je dat noemt, tegenwoordig niet meer zo diep als een echte tattoo en er wordt in beautysalons bijna niet meer met tattoo-inkt gewerkt. De semi permanente make-up van tegenwoordig, vervaagt na twee tot drie jaar.

Verschil tussen microblading en tatoeëren

Je kunt de semi permanente make-up op twee manieren in de huid pigmenteren, namelijk;

 1. Manueel, ook wel bekend als microblading
 2. Machinaal, met een tattoo-naald, maar op een andere manier dan vroeger

  Microblading

  Manueel, oftewel microblading staat in Nederland bekend als de mesjestechniek. De semi permanente pigment wordt met de hand aangebracht. Het pigment wordt na het openmaken van de huid middels de mesjes, in de sneetjes gewreven. Microblading is een geschikte methode als je jouw bestaande wenkbrauwen graag wil opvullen. Op die manier zijn de kale plekjes tussen je wenkbrauw minder zichtbaar. Wenkbrauwspecialist Sina Hashemi van Cocon Cosmetics vertelt je in dit artikel alles over microblading.

  Tatoeëren (machinaal)

  Bij machinale permanente makeup wordt het pigment in de huid geïnjecteerd. Een fijn naaldje maakt prikjes in de huid en vult dit direct op met pigment. Vroeger werd er permanente pigment gebruikt en tegenwoordig dus semi permanente pigmenten.

  Het tatoeëren van de wenkbrauw wint weer aan populariteit. De techniek is de laatste jaren enorm verbeterd, waardoor je hele precieze haartjes kunt nabootsen met een digitale machine. Anders dan bij microblading, is semi permanente make-up via de tattoo-naald geschikt voor elk huidtype. Daarnaast blijft het vaak langer zitten dan wanneer je werkt met microblading. In dit artikel lees je alles wat je wil weten over wenkbrauwen tatoeëren.

  Technieken

  Ben je erover uit of je voor het tatoeëren of het microbladen van je wenkbrauwen gaat? Dan is het tijd om te kiezen voor de verschillende technieken die hieronder vallen. Denk bijvoorbeeld aan de hairstroke, 3D en ombre- en schaduwtechnieken. Waar de een een zo natuurlijk mogelijke wenkbrauw nabootst, is de andere techniek geschikt voor vrouwen die wenkbrauwen willen waarbij het lijkt alsof ze make-up op hebben.

   This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
   Advertentie - Lees hieronder verder