Make-upartist Nam Vo deelt een verbluffende truc om een puistje te verbergen

Dit verandert alles

young confident women applying makeup foundation
Caroline Tompkins / Refinery29 for Getty ImagesGetty Images

Als het gaat om concealer, ben je misschien een van de vele mensen die haar geld en tijd liever bespaart door hetzelfde product te gebruiken voor zowel donkere kringen onder de ogen als puistjes die je misschien wil bedekken. Begrijpelijk, praktisch en logisch. Maar vandaag kom je erachter dat je je puistjes beter op een andere manier kunt wegwerken.

Tip van een make-upartist

Make-up artist en koningin van de 'dewy dumpling' Nam Vo plaatste op zaterdag 2 mei een snelle, maar enorm nuttige video op Instagram. Ze leert haar volgers hoe ze een plekje op je gezicht in een mum van tijd kunnen wegwerken. "Kijk goed. Ik heb een puist en ik heb het erger gemaakt omdat ik eraan heb zitten plukken," zegt ze tegen de camera terwijl ze het plekje aanwijst. "Maar, guess what?! Ik ga je laten zien hoe je dit kunt bedekken."

Vo begint met verrassende informatie: "Oké, je moet allereerst een concealer gebruiken die een halve tint of een tint donkerder is dan je huidskleur." Wacht even: moeten we eigenlijk een concealer gebruiken die donkerder is dan onze huidskleur? Is dit echt? Vo vervolgt: "Onder mijn ogen draag ik meestal een iets lichtere kleur, maar als je een plekje wilt bedekken, wil je donkerder gaan."

En het is eigenlijk volkomen logisch. "Gebruik een concealer die iets donkerder is dan die je zou gebruiken voor onder je ogen, zodat het plekje niet verhelderd wordt," zegt ze in het onderschrift. Natuurlijk! De puzzelstukjes vallen in elkaar.

Zo werk je een puistje weg

Na het aanbrengen van de Radiant Creamy Concealer van Nars in de kleur Ginger met een Beautyblender, zegt Vo: "En dan gebruik ik een foundationpoeder die meer dekking geeft. Ik gebruik dit niet alleen op het desbetreffende plekje, maar ook op het gebied eromheen, zodat alles mooi blend." Ze brengt de Luminous Silk Powder Compact Foundation van Armani in kleur 5 aan - die ook iets donkerder is dan haar huidskleur - met een make-up penseel. "Het geheim is ook dat je geen grote kwast moet gebruiken," zegt ze. "Gebruik een kleine, zachte borstel."

Het plekje lijkt voor onze ogen te verdwijnen. "Ta-da, ta-da! Ze is weg." zegt Vo triomfantelijk. Bekijk onderstaande video van Nam Vo en begin met shoppen voor een iets donkerdere concealer.

Dit artikel verscheen eerder op Allure US.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Make-up