Wimpers verven: zo doe je thuis als een pro

Volg het stappenplan en kind kan de wimpers doen, of zoiets...

milan, italy   february 19 a model, make up detail,  is seen backstage at the arthur arbesser fashion show on february 19, 2020 in milan, italy photo by rosdiana ciaravologetty images
Rosdiana CiaravoloGetty Images

Wimpers lijken een miniscule onderdeel van je gezicht, maar niks is minder waar. Hoevaak komt het wel niet voor dat de lange en volle wimpers van je gesprekspartner opvallen? Vaak zal dit komen doordat de wimpers extra zijn aangezet met verf. Wimperspecialist Zafanja Ellensburg is eigenaresse van salon Bloss Beauty en deelt met jou een professioneel stappenplan zodat jij thuis je wimpers kunt verven.

We kunnen het ons allemaal voorstellen. Blonde wimpers die door verf veel meer opvallen of ogen die daardoor sprekender worden. Maar wist je dat wimperverf ook bij donkere wimpers een mooi resultaat geeft? Het zorgt voor optisch langere wimper, doordat het transparante uiteinde van je wimperhaar zichtbaar wordt.

Pro tip: meng een diepblauwe en zwarte wimperverf voor meer diepte

Stap 1: wimperverf kiezen

Goed, de kogel is door de kerk. Je hebt besloten om je wimpers te verven. Maar welke verf is geschikt? Wimperspecialist Zafanja Ellensburg tipt daarvoor het merk Refectocil."Het is een merk voor professionals, maar het is ook voor de consument die de wimpers thuis wil verven te koop." Zafanja deelt de tip om de kleuren diepblauw en zwart te mengen. "Mensen worden bang van diepblauw, maar het zorgt voor diepte in je wimpers, waardoor je een mooier effect hebt. Alleen zwart geeft snel een flat effect."

Stap 2: voorbereiding zelf wimpers verven

Doe je lenzen uit als je deze draagt en breng een klein masker aan onder je ogen. Zafanja gebruikt hiervoor een speciale crème van het merk Refectocil, maar je kunt ook vaseline smeren. Deze stap zorgt ervoor dat de crème de verf opvangt als deze per ongeluk op de huid komt. Plak daarna zelfklevende wimperblaadjes onder je ogen. Pak vervolgens een klein kwastje voor het aanbrengen van de verf. De haren van de kwast mogen ongeveer 1 centimeter lang zijn.

Stap 3: maak de wimperverf aan met waterstofperoxide

Neem 10 druppeltjes waterstofperoxide (niet meer dan 3%) en meng dit met een klein erwtje verf. Zafanja gebruikt hiervoor de RefectoCil Developer Liquid. Wanneer je het zelf doet kun je de verf het beste per oog aanbrengen. Zo kun je één oog dichthouden en met de ander kijken of het goed gaat.

Stap 4: aanbrengen van wimperverf

Breng de verf aan op de wimpers van het oog dat je dicht hebt. Beweeg met een kwastje van onder richting je wenkbrauw. Werk altijd van onder naar boven. Je gebruikt voldoende verf wanneer je wimpers kleine haaienvinnen worden.

Stap 5: Wimperverf eraf halen

Laat de verf 10 minuten intrekken en maak dan een watje nat met lauw water. Kantel je gezicht, zodat het water met de verf niet je oog in kan lopen. Haal de verf er met een vloeiende beweging af, alsof je een tafel schoonmaakt. Ga door totdat je geen verf meer ziet.

Stap 6: Nazorg

Maak je wimpers de eerste vierentwintig uur niet nat, zodat de verf goed in je wimper kan trekken. De verf blijft ongeveer 5 à 6 weken zitten. Je wimpers kunnen gedurende de tijd weer lichter worden, maar verf het niet vaker dan één keer per maand. Een grote hoeveelheid waterstofperoxide kan uiteindelijk te chemisch en agressief worden voor je wimpers. Verzorg je wimpers tussen het verven door goed. Haal voor het slapengaan je oogmake-up eraf en smeer voor lange en volle wimpers castorolie.

Wimpers verven voor en na

Na het verven zal het lijken alsof je mascara draagt. Succes!

wimpers geverfd door zafanja ellensburg van bloss beauty
Wimpers geverfd door Zafanja Ellensburg van @Bloss.Beauty
Zafanja Ellensburg

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder