Wimperextensions: wat je moet weten voordat je ze neemt

Welke van de technieken past het beste bij jou?

gigi hadid met wimperextensions bij de show van versace
Rosdiana CiaravoloGetty Images

We zien volle wimpers vaak als schoonheidsideaal. Niet gek dus dat er met de technieken van nu, mogelijkheden zijn om je wimpers te verlengen met extensions. Wimperstylist Amber is gespecialiseerd in het zetten van wimperextensions en vertelt jou wat de manier is om je wimpers te laten zetten én leert je meer over de verschillende technieken.

Ben je nog onbekend met wimperextensions? Dan gaat er de komende 3 minuten waarschijnlijk een wereld voor je open. Bij het aanbrengen van kunstwimpers komt namelijk veel meer kijken dan een simpelweg trucje dat een lash stylist steeds herhaalt. Een goede wimperstylist kijkt naar de vorm van je oog, hoe je oog in je gezicht staat en naar de conditie van je eigen wimpers. Zo zullen de wimperextensions bij iedereen weer net iets anders zijn.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wimperextensions: de verschillende technieken

Er bestaan verschillende technieken bij het zetten van wimperextensions. Deze hebben ook direct invloed op de uitstraling van de wimpers. Het is handig om van te voren te weten welke uitstraling jij wil bereiken en om bij de stylist te verifiëren of deze jouw gewenste techniek en look hanteert.

One-by-One wimperextensions

De klassieke wimpertechniek is de one-by-one. De term zegt het eigenlijk al: de wimperstylist zet op iedere wimper een nepwimper. Dit zorgt voor een natuurlijke nepwimper. Wel brengt Amber hier een nuance aan: "Per oog heb je tussen de 75 en de 120 wimpers. Als jij 120 wimpers hebt, dan zet ik niet op elke wimper een extension. Zo creëer je een rustige en natuurlijke look."

3D wimpers

Bij 3D wimpers ga je voor een lang en vol resultaat. 3D wimpers lijken in de meeste gevallen minder natuurlijk dan One-by-one wimpers. Bij deze techniek zijn de wimpertjes dunner dan bij de One-by-one wimper, maar er worden wel 3 nepwimpers op één wimper gezet. Het is een geschikte wimperverlenging als je zelf niet zoveel haartjes hebt.

Russian Volume wimpers

Wil je enorm volle en langere wimpers? Dan is Russian Volume wellicht iets voor jou. Deze maken je wimpers nog voller en zijn de overtreffende trap van 3D wimperextensions.

Wat kosten wimperextensions?

Voor een One-by-one set betaal je tussen de 75€ en €100. Het opvullen kost ongeveer €40. De prijs kan variëren, maar ga bij jezelf na waarom een prijs lager is dan een ander. Een wimperstylist kan bijvoorbeeld bezuinigen op de kwaliteit van de wimperextensions. Dit kun je merken doorzat ze meer glimmen of er sneller afvallen. Daarnaast gebruiken sommige stylisten tijdens wimpers zetten een tape in plaats van gelpads om de onderste wimpers af te plakken tijdens het werken. Het is aan jou om te bepalen wat je belangrijk en prettig vindt.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Hoelang blijven wimperextensions zitten?

De groeicylus van je eigen wimper ligt tussen de 4 en 6 weken. Gemiddeld kun je iedere 3 weken terugkomen om je wimpers weer te laten zetten. Je wimper draait uit het haarzakje wanneer het groeit. Dit zorgt ervoor dat je nepwimpers na een aantal weken verschillende kanten op kunnen gaan staan. Het zetten van een nieuwe set duurt 60 tot 75 minuten. Voor het wimpers opvullen ben je gemiddeld 40 minuten kwijt.

Hoe worden wimperextensions gezet?

"Ik zet de kunstwimper altijd naast je wimper. Hierdoor valt je wimper er minder snel af wanneer je op je zij slaapt en daarmee deels ook op je wimpers," aldus Amber. Het slapen op je wimpers kan er ook voor zorgen dat je aan het ene oog minder wimpers hebt dan aan het andere oog. Dat is een reden voor Amber om na iedere wimperextension van oog te verwisselen. Zo kun je goed bijhouden of ze gelijkwaardig worden.

Als wimperstylist kijkt Amber ook naar de vorm van je oog: "Ik gebruik langere wimpers als je diepliggende ogen hebt, anders kan de wimper wegvallen. Bij bollere ogen kies ik vaak een cat eye omdat je oog dan optisch kleiner wordt. Vaak zijn je wimpers in je ooghoeken iets korter. Om je oogopslag natuurlijk te houden zorg ik ervoor dat deze daar ook niet te lang worden.

Het is belangrijk dat je je wimperextensions niet voelt zitten. Wanneer ze aanvoelen als scheermesjes dan zijn ze te dicht op de wimperrand gezet en is het aan te raden om terug te gaan.

Wanneer kun je beter niet kiezen voor wimperextensions?

Wimperextensions zijn af te raden wanneer je allergisch bent of last hebt van hooikoorts. Heb je de nepwimpers al? Houd er rekening mee dat je wimpers kunnen uitvallen door antibiotica of sneller kunnen groeien door een zwangerschap. Het advies van Amber is om dan tijdelijk te stoppen.

Zijn wimperextensions schadelijk voor je wimpers?

Het stukje waar de lijm de nepwimper aan de echte wimper verbindt, kan iets brozer worden na een langere tijd. Amber drukt je op het hart dat je dit bijna niet ziet wanneer het netjes gedaan is. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat de wimpers goed gezet worden. Iemand die de wimpers slordig zet, kan deze wel in een korte tijd aantasten. Dit gebeurt meestal wanneer een stylist een wimper tussen twee andere wimperharen in plakt. Wanneer de wimpers groeien, trekt de ene wimper de ander dan mee. Als dat iedere maand gebeurd, dan wordt je haarzakje zacht en krijg je donshaartjes.

Wimperextensions verwijderen

Het belangrijkste om hierbij te onthouden is dat je ze er zelf nooit moet aftrekken. Op die manier trek je ook je ook wimperzakje uit en heb je straks geen eigen wimpers meer over. Ga terug naar je wimperspecialist zodat ze de wimpers op een professionele manier kan verwijderen door de wimperlijm zacht te maken. Houd wel in je achterhoofd dat je gewend bent aan je lange wimpers. Het kan dus zo zijn dat je op het begin het gevoel hebt, dat je bijna geen wimpers hebt.

Kun je mascara en eyeliner dragen met wimperextensions?

Amber raadt het gebruik van mascara af. "Omdat je het niet nodig hebt, maar vooral omdat de lijm op de vettigheid van de mascara kan reageren. Een bepaald soort vet kan ervoor zorgen dat de lijm eerder loslaat.

Een andere make-uptip geeft Amber wanneer je gek bent op eyeliner. "Het kan mooi zijn om een eyeliner boven je wimperrand te zetten, maar zorg ervoor dat je de eyeliner er weer afhaalt met water en een wattenstaafje en niet met olie. Ook dit kan een negatieve invloed hebben op de lijm.

Gezicht schoonmaken

Men is met wimperextensions soms erg voorzichtig met het schoonmaken van het gezicht. Amber zegt dat dat niet hoeft. "Je kunt je gezicht gewoon nat maken onder de douche. Het slaap dat tussen je wimpers kan gaan zitten is schadelijker dan het water. "Maak na het douchen je wimpers voorzichtig droog met een handdoek en borstel ze daarna weer in shape met een wimperborstel."


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder