Permanente lip tattoo: dit moet je erover weten

Mét foto's van na een behandeling

fashion week bezoeker paris
Claudio LaveniaGetty Images

Als je dit leest overweeg je of heb je op z'n minst interesse in een semi-permanente lip tattoo. Glamour spreekt permanente make-up expert Sina Hashemi. Ze is eigenaresse van salon Narges en mede-eigenaresse van Cocon Cosmetics en deelt al haar kennis met ons - zodat je een weloverwogen keuze kan maken wat betreft permanente make-up.

We schreven het al bij semi-permanente wenkbrauwen; het woord (semi-)permanente make-up schrikt vaak af. We denken nog steeds aan de looks van vroeger, waarbij de zeer zichtbare inkt op de lipranden, wenkbrauwen en oogleden opvielen. De technieken zijn inmiddels zo veranderd, waardoor je de semi-permanente make-up vaak niet meer van niet-permanente make-up kunt onderscheiden. Daarom wordt het weer steeds populairder.

Inkt versus pigment

Tegenwoordig wordt er bij een permanente lip tattoo pigment in plaats van inkt gebruikt. Daar zit een groot verschil in. Waar inkt vrijwel onuitwisbaar is, vervaagt pigment na verloop van tijd. Ook kiest men volgens expert Sina Hashemi niet snel meer voor donkerrood of roze, maar voor een subtiele kleur. Deze veranderingen zorgen voor een natuurlijk ogend resultaat.

Waarom een lip tattoo?

Er zijn verschillende redenen om voor het tatoeëren van je lippen te kiezen. Zo 'draag' je na een behandeling altijd een kleur op je lippen, lijken ze vaak optisch voller en kun je kleine littekens ermee wegwerken.

Lip tattoo technieken

Er zijn tegenwoordig drie bekende technieken. De harde lijnen van vroeger zijn vervangen voor ombre lips, aquarell lips en lipliner.

Ombre lips

Bij de ombre lip wordt er een techniek gebruikt waarbij de kleur van buiten naar binnen steeds lichter wordt. Het pigment lijkt als het ware uitgeveegd. Je lippen lijken door het diepteverschil voller, zonder dat het opgespoten lijkt. Deze techniek oogt in de meeste gevallen natuurlijk. Sina raadt de ombre lips tattoo aan bij mensen die regelmatig kiezen voor lipfillers. "In sommige gevallen blijven cliënten hun lippen opspuiten omdat ze ze niet groot genoeg vinden. Dit zit hem vaak niet in de dikte van de lippen, maar in de overgang van de liprand. Hoe vaak je ook spuit, je liprand zal nooit de natuurlijke volle bolling krijgen. Een ombre lip tattoo zorgt ervoor dat die rand een contouring krijgt, waardoor je lippen optisch groter worden. Het is ook een mooie behandeling in combinatie met een subtiele lipfiller."

ombre lippen voor en na door sina hashemi
Ombre lippen voor en na.
Sina Hashemi

Aquarell lips

Bij aquarell lips wordt de hele lip ingekleurd. Doordat hier vaak voor een lichte kleur gekozen wordt, is het erg subtiel. Vergelijk het met een Labello met kleurtint of de Dior Addict gloss.

aquarel lippen voor en na
Aquarel lippen voor en na.
Sina Hashemi

Lipliner tattoo

De lipliner tattoo is de meest bekende liptattoo. Tegenwoordig wordt er vaak voor aardetinten gekozen, waarmee je de vorm van je lip kunt versterken. De lipliner tattoo is de meest subtiele variant van de drie. Wil je voor een lichte contour gaan, maar met een subtiele uitstraling? Dan is deze behandeling het meest geschikt.

Behandeling

De lippen worden voorafgaand aan het tatoeëren verdoofd met een crème. Daarna worden ze uitgemeten. "Net als je wenkbrauwen, zijn ook je lippen niet symmetrisch. Daarnaast kunnen er door kleine wondjes in het verleden op bepaalde plekken pigment weggevallen zijn." Na het tekenen wordt de lipkleur gekozen. Deze kan eerst aan de hand van een lipgloss aangebracht worden, zodat je kunt zien of het is wat je wilt."

Nazorg

Zijn je lippen getatoeëerd? Zorg dat ze tijdens de genezing niet nat worden en drink met een rietje. Je lippen vervellen sneller dan je wenkbrauwen, dus ga er enorm voorzichtig mee om. Wanneer je lippen door de behandeling openbarsten, kun je er een beetje vaseline opsmeren. Verder mag je tijdens de genezing geen make-up aanbrengen en de korstjes er niet aftrekken.

Nabehandeling

Je hebt bij de (semi) permanente lip tattoo altijd een nabehandeling nodig. De lip tattoo wordt erg donker gezet, omdat je lichaam 60 procent van het pigment weer uitstoot tijdens het helen. Schrik dus niet wanneer je de salon uitloopt.

Verkleuren

Je semi-permanente lip tattoo verbleekt sneller dan je wenkbrauwen of eyeliner, omdat je je lippen vaak gebruikt tijdens het eten en drinken. Daarom is het advies om je lippen jaarlijks bij te werken. Wanneer je niks doet, zal het na 2 of 3 jaar verdwenen zijn.

Kosten

De kosten voor aquarell lips zijn 450 euro, ombre lips kosten 390 euro en voor een lipliner zit je rond de 250 euro.

Wanneer geen permanente liptattoo?

Neem geen permanente lip tattoo wanneer je vatbaar bent voor een koortslip. De kans is aanwezig dat je er weer eentje krijgt na de behandeling. De weerstand bij je lippen wordt tijdelijk lager door de naald. Mocht je het per se willen, dan is het verstandig om bij je huisarts een speciale kuur te vragen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder