Wat je nog niet wist over mascara

Hoe haal je mascaravlekken uit je kleding en hoe voorkom je klontjes? Glamour deelt 10 weetjes

We kunnen het niet ontkennen; onze go-to make-up look is zelden compleet zonder mascara. Dit make-upproduct laat onze ogen groter lijken en geeft ons een frissere blik. Maar wat weten wij eigenlijk over mascara?

Wij selecteren de 10 leukste feiten over mascara.

1 Mascara wordt gebruikt sinds 3400 voor Christus

Mascara was al een hit in de tijd van de Egyptenaren. Zij hielden van zwart omringde ogen en wimpers. Ze mengden kohl, krokodillenpoep, water en honing.

2 Mascara was vroeger lastiger om aanbrengen

Daar waar we nu gemakkelijk met een borstel over onze wimpers strijken, was het vroeger niet zo easy om mascara aan te brengen.

Mascara was een cake-achtige substantie, dat met een vochtig kwastje op de wimpers aangebracht werd.

Tip voor tegenwoordig: wacht niet te lang met het aanbrengen van je tweede laag mascara (indien je deze graag aanbrengt). Als de eerste laag al is opgedroogd voordat je de tweede laag aanbrengt, krijg je sneller last van klontjes.

3 Waarom de naam mascara?

De term mascara komt van het Arabische woord mashkara, wat staat voor masker.

4 Waterproof mascara

Waterproof mascara was vroeger helemaal geen pretje. Terpentine zorgde ervoor dat de mascara watervast bleef en dit veroorzaakte extreem veel allergieën en irritaties. Dit probleem is gelukkig opgelost, maar waterproof mascara droogt nog wel sneller uit dan reguliere mascara. Choose wisely mensen.

5 Pompen met je mascara is een no go

Een pompbeweging maken met je mascara, zorgt ervoor dat het nog sneller uitdroogt. Gewoon in één keer je borsteltje eruit halen dus! Is je mascara bijna op? Leg 'm dan in een bak met heet water. Het hete water zorgt ervoor dat je mascara zacht wordt, waardoor je gemakkelijk weer een aantal weken vooruit kan.

6 Mascara primer

Wanneer we een geschikte mascara hebben gevonden, willen we dat onze wimpers de hele dag netjes blijven. Een primer helpt je daarbij. Je mascara hecht beter, waardoor je wimpers er nog voller en langer uitzien. Daarnaast beschermt een primer je wimpers ook tegen die lagen mascara die je wimpers dagelijks moeten 'dragen'.

7 Mascara verwijderen

Slapen met make-up en dus ook met mascara, is enorm slecht voor je huid en ogen. Daarom is het van belang dat jij je mascara aan het eind van de dag eraf haalt. Maar, hoe verwijderen we mascara, zonder onze wimpers te beschadigen?

Zorg eerst voor een goede oogmake-up remover. Vervolgens breng je die aan op een watje en laat je het watje rusten op je oog. Daarna veeg je voorzichtig het watje van je oog af. Blijf dit herhalen totdat de mascara weg is.

Tip: niet heen en weer wrijven! Dat is niet goed voor wimpers en je huid.

8 Mascara in je handbagage

Aangezien mascara vloeibaar is, moet het voldoen aan de 100 milliliter regel. Mascara mag dus in het vliegtuig, maar vergeet je hersluitbaar plastic zakje niet.

9 Multifunctionele mascara

Je kunt je mascara ook als eyeliner gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is een eyeliner penceel en you are good to go! Paar strijkjes over je mascaraborstel en je eyeliner is zo gezet.

10 Mascara verwijderen uit je kleding

We zijn allemaal wel eens een tikkeltje onhandig met onze make-up, waardoor vlekken in onze kleding regelmatig voorkomen. What to do wanneer er mascara in je kleding zit?

Mascara kan vervelende vlekken veroorzaken. Het allerbeste is om te wachten tot de mascara is opgedroogd, zodat je het er vervolgens kan afschrapen. Lukt dit niet? Gebruik dan een middel dat vet onttrekt, zoals afwasmiddel of shampoo, aangezien mascara olie bevat.

      This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
      Advertentie - Lees hieronder verder