Dit zijn dé ooglooks die bij jouw oogvorm passen

Elke oogvorm heeft iets anders nodig om op te vallen

"valerian and the city of a thousand planets" european premiere   red carpet arrivals
Tim P. WhitbyGetty Images

Een mooie ooglook maakt of breekt je make up look. Daarom is het belangrijk om de look aan te passen op de vorm van je ogen. Op die manier accentueer je je ogen en dat zorgt ervoor dat je kijkers lekker spreken!

Visagisten werken al jaren met deze techniek om in ooglooks een mooi en passend effect te krijgen. Om te bepalen wat je qua oogschaduw het beste aan kunt brengen kijken ze eerst naar de vorm en de grootte van je ooglid en bekijken ze in welke richting je oog gaat. Allemaal met het doel je oogvorm te benadrukken en echt te laten spreken.

Variety is the spice of life en daarom zijn natuurlijk alle oogvormen prachtig, of ze nou amandelvormig, rond of hangend zijn. De vraag is nu wel; welke oogvorm past bij jou en op welke manier laat je ze het beste spreken? Je kunt natuurlijk alles dragen, of het nu bij je ogen past of niet. Maar als je het wil aanpassen op je oogvorm, dan kunnen wij je helpen!

Beste make up voor amandelvormige ogen

Wat zijn amandelvormige ogen?

Amandelvormige ogen zijn ovaal van vorm met de hoekjes iets omhoog, zoals een amandel. Deze oogvorm kan eigenlijk elke look wel hebben.

Hoe accentueer je ze?

Accentueer je ogen met een zachte winged eyeliner. Dit past het best bij de amandelvormige oogvorm. Breng de liner alleen aan op de bovenste wimper rand, dit geeft een extra dimensie aan de vorm en geeft je ogen een meer katachtige look. Zorg er wel voor dat je de liner niet te dik maakt; maak de lijn dun aan de binnenkant van je ogen en laat hem iets dikker uitlopen richting de buitenste ooghoek.

Qua oogschaduw is de plek waar je het aanbrengt vooral erg belangrijk. Gebruik een diepere kleur in de buitenste ooghoek en een wat lichtere kleur op de waterlijn, want dit maakt dat je ogen groter lijken.

Beste make up voor ronde ogen

Wat zijn ronde ogen?

Ronde ogen zijn even groot qua lengte en breedte, dus je hebt genoeg ruimte voor een prachtige ooglook zonder dat het eruit ziet alsof je overboard bent gegaan.

Hoe accentueer je ze?

Bij ronde ogen is het mooi om de buitenste ooghoek iets meer te accentueren omdat je zo de oogvorm dan iets meer in balans brengt. Hou de oogschaduw neutraal op het bewegende ooglid en ga iets donkerder richting de buitenste ooghoek. Probeer met de schaduw een soort van wing te maken zodat je een V-vorm krijgt.

Een andere mooie ooglook voor ronde ogen is de Halo look. Hiermee breng je in de binnenste en buitenste ooghoek een donkere kleur aan en in het midden een lichtere kleur zodat je ogen echt poppen.

Een smokey liner accentueert ronde ogen en verlengt als het ware de oogvorm, zonder dat de natuurlijke vorm verdwijnt. Maak een dun lijntje in de binnenste ooghoek en een dikke lijn in de buitenste ooghoek en laat die twee samenkomen. Blend er daarna een oogschaduw in met een contrasterende kleur en probeer het in de buitenste ooghoek iets omhoog te brengen voor die extra lift.

Mocht je nepwimpers willen gebruiken, gebruik dan wimpers met veel volume die aan de buitenkant een beetje fladderen.

Beste make up voor hooded ogen

Wat zijn hooded eyes?

Heb je ooit een ooglook gemaakt en meegemaakt dat op het moment dat je je ogen open deed de ooglook weg was? Dan heb je waarschijnlijk hooded eyes. Dan heb je een extra plooi in je crease.

Hoe accentueer je ze?

Je ooglid primen en setten met poeder zorgt ervoor dat de oogschaduw niet gaat verschuiven.

Hou je ogen open om je natuurlijke crease te vinden. Dit kan je makkelijker maken door een klein spiegeltje te pakken en naar beneden te kijken. Breng de oogschaduw net boven de crease aan, zodat het niet helemaal in de plooi valt en de kleur verdwijnt.

Breng de schaduw zowel op je ooglid als op je onderste waterlijn aan om het mooi in balans te houden. Blend de schaduw in een rechte lijn naar buiten in plaats van iets omhoog of omlaag.

Eyeliner is key met hooded eyes. Omdat je weinig ruimte hebt qua ooglid moet je wel creatief zijn door te tight linen, dat versterkt het effect van de lijn en maakt je ogen sprekender én zo lijkt je wimperlijn dikker.

Een glanzende oogschaduw past ook goed bij hooded eyes omdat de kleur er dan mooi uitspringt, maar het effect niet overweldigend is. Heel veel mascara is ook echt een must, zorg wel dat je een waterproof versie gebruikt zodat hij niet uitloopt.

Monolid

Wat is een monolid?

Ogen met een monolid hebben geen crease, dus de overgang van het ooglid naar het wenkbrauwbot is recht.

Hoe accentueer je ze?

Een algemeen bekende truc is door je ooglid goed te primen en concealer aan te brengen. Pas daarnaast op met donkere kleuren en hou die zo dicht mogelijk bij de wimper rand omdat het anders kan gaan vlekken.

Eyeliner is soms wat lastiger maar wanneer je een long lasting gel liner gebruikt die niet snel uitloopt moet het goed komen.

Focus bij een smokey eye op de kleur in het midden van je ooglid en blend het zachtjes uit naar boven, zo hou je het modern.

Openstaande ogen

Wat zijn openstaande ogen?

Openstaande ogen zijn iets anders dan klassieke amandelvormige ogen omdat de buitenste hoeken iets meer omhoog gaan. Hierdoor lijkt de onderste wimper rand langer dan de bovenste wimper rand.

Hoe accentueer je ze?

Je kan heel mooi een smokey eye maken door een donkere oogschaduw op je onderste wimper rand aan te brengen en die naar boven toe uit te blenden. Het mag ook best wat heftiger op de onderste wimper rand omdat je zo de oogvorm in balans houdt.

Downturned eyes

Wat zijn downturned eyes?

Bij downturned eyes gaat het er om dat je de ogen lift om een lekker open en wakker effect te geven. Het doel van je ooglook is om de illusie te geven dat je ogen iets meer gelift worden.

Hoe accentueer je ze?

Begin met een lichte nude kleur over je gehele ooglid, die fungeert ook meteen als primer. Breng daarna in je crease een medium kleur aan met een klein kwastje en veeg hem naar boven uit. Dit zorgt ervoor dat je oog ook gelift wordt.

Focus je zoveel mogelijk op je ooglid en niet op de onderste wimper rand. Met een winged liner creëer je een instant lift. De wing hoeft niet subtiel, je mag hem best heftig aanzetten dat zorgt ervoor dat het effect alleen maar groter wordt.

Ook je wimpers krullen is een goede tip om de ogen lekker te liften en een meer open effect te creëeren.

Ogen die dicht bij elkaar staan

Ogen die dichtbij elkaar staan spreken natuurlijk wel voor zichzelf.

Hoe accentueer je ze?

Om de ogen wat opener te laten lijken moet je de schaduw wat meer aanbrengen aan de buitenkant van je ogen, op zowel je ooglid als je onderste wimper rand.

Begin, wanneer je eyeliner aanbrengt, in het midden van je ooglid en trek hem naar de hoek. Om de illusie te kweken dat je ogen verder uit elkaar staan kun je een glanzende oogschaduw in je binnenste ooghoek aanbrengen. Glans en glitter zorgen voor een oplichtend effect, wat ook goed werkt tegen donkere kringen.

Ogen die ver uit elkaar staan

Met ver uit elkaar staande ogen wil je de optische illusie creëeren dat ze iets dichter bij elkaar staan.

Hoe accentueer je ze?

Zet een eyeliner over het gehele ooglid met een zwart of bruin oogpotlood, dit zorgt voor de illusie dat de ogen dichter bij elkaar staan.

Breng oogschaduw aan in de binnenste ooghoek, het liefst een donkere tint. Hou de buitenste ooghoek zo soft mogelijk. Highlighter breng je aan op het wenkbrauw bot en de buitenste hoeken van de ogen.

Dit artikel is eerder verschenen op Glamour UK.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Make-up