Zo vind jij jouw ideale foundation kleur zonder te swatchen

Gewoon vanaf de bank!

instant views   paris fashion week womenswear fallwinter 20202021
Francois G. DurandGetty Images

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben al een hele tijd niet naar een fysieke make-up store of drogisterij geweest. De online schappen zijn me nu wel heel bekend. De gebeurtenissen van afgelopen tijd heeft de manier waarop we make up kopen natuurlijk erg veranderd en ook wel moeilijker gemaakt. De perfecte foundation kleur is bijvoorbeeld lastig online te bepalen...

Foundation swatchen

Ik zal delen wat ik heb geleerd. Als eerst is er vaak onduidelijkheid over de kleur die we denken dat we zijn en de kleur die we daadwerkelijk moeten hebben, qua foundation. In mijn geval leiden woorden als 'fair', 'light', 'medium' en 'tan' me af, omdat ik denk dat ik een soort gebruinde godin ben met een warme ondertoon (ik kán wel bruin worden als er een hoop zon is), maar dat is in Nederland vaak niet het geval. Dus mijn kleur is 'light'.

Mijn advies is om de kleur te kiezen die het best bij je past op het moment dat je de foundation gaat bestellen, in plaats van de kleur te kiezen die je hebt na twee weken chillen in de zon op Ibiza. Zorg dat de basis goed is en laat voor de rest een bronzer het werk voor je doen om je gezicht mooi op te armen. Het tweede wat goed is om te weten, is dat lichte texturen veel meer ruimte geven voor speling. Bij een dekkende foundation moet de kleur veel dichter in de buurt liggen van jouw huidskleur dan bij een tinted moisturiser. Daarom is laatstgenoemde ook een goede optie als je niet weet waar je moet beginnen.

Er zijn ook testjes die je kunt doen om de perfecte kleur van je foundation te vinden en twee daarvan wil ik je niet onthouden.

Il Makiage

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Disclaimer, in deze test kun je alleen kiezen uit de foundations die het merk zelf aanbiedt. Wel worden er goede vragen gesteld om achter je huidtype, favoriete finish, manier om aan te brengen en leeftijd te komen én je krijgt het resultaat in de mail. Dat is eigenlijk data verzamelen en marktonderzoek. Maar ik denk dat het is om in de toekomst klanten te kunnen adviseren over hun perfecte foundation kleur als het gaat om andere foundations dan die van hun eigen merk.

Om de perfecte kleur te vinden, moet je wel kiezen voor de kleur die het beste bij jouw huid past. Gelukkig krijg je hierin wel meer keuze dan alleen 'fair', 'medium' en 'dark'; Il Makiage geeft je zeven keuzes. Daarna moet je nog een keer kiezen, om de kleur nog specifieker te maken. Daarnaast moet je je ondertoon opgeven en vragen beantwoorden over hoe vaak je foundation gebruikt, wat jij zoekt in een foundation en welk merk je op dit moment gebruikt. Zo'n testje duurt ongeveer vijf minuten en de kleur die daar uit komt rollen is voor mij een perfecte match. Ideaal!

Findation

De meest universele foundation zoeker die ik heb gevonden is Findation. Het is een onafhankelijke zoekmachine die dus niet aangesloten is bij een merk. Als je al een bepaalde kleur en formule hebt die je fijn vindt dan kan je die invullen in de zoekbalk en dan gaat Findation voor je op zoek naar mooie, vergelijkbare matches. Ik voerde de kleur in die Il Makiage voor mij had vastgesteld om te kijken welke alternatieven er uit zouden komen en ik kreeg een lijstje van foundations waarvan ik er zelf al een hele hoop heb en die ik fijn vind.

Beide algoritmes hebben dus beter werk gedaan dan ik zelf ooit had kunnen doen en nu zat ik niet zelf onder de foundation, maar deed ik het gewoon vanaf de bank.

Dit artikel is eerder verschenen op Glamour UK.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder