Zo blijft je make-up wél goed zitten tijdens warme zomerdagen

Het is heet. Het is vochtig. Het... druipt er af.

jonge vrouw met krullen
Rockie Nolan / Refinery29 for Getty ImagesGetty Images

Het enige moment waarop mijn gezicht vochtig mag aanvoelen, is wanneer ik net uit de douche stap. Ik hou *niet* van dat gevoel als ik volledig aangekleed ben en al helemaal niet als mijn gezicht volledig opgemaakt is. Dan voelt het net een klam masker.

De zomer is eindelijk hier. Het seizoen waarvan we allemaal dachten dat het niet meer zou komen is tóch gearriveerd.

Maar dan nu de struggle; hoe zie je er nog professioneel uit in de wekelijkse Zoom-meeting op het moment dat je van alle kanten aan het zweten bent? Hoe blijf je cool, kalm en gereserveerd als de foundation van je gezicht aan het smelten is?

Ik heb wel degelijk het antwoord op die vraag. Het begint met een concealer en je eindigt met een matterende face mist. Laat me je ook even door de andere stappen heen loodsen...

Less is more

Als je qua kleding minder lagen aan hebt, is het misschien handig om dat ook toe te passen op je make-up. Hele zware, dekkende foundations zijn misschien fool proof, maar ze blokkeren ook de luchtstroom naar je huid toe en verstoppen je poriën. Daarnaast kan zo'n dikke laag soms bijna claustrofobisch aanvoelen. En hoe graag je het ook wil tegenhouden, je gaat altijd zweten en dan druipt de foundation van je gezicht. Vecht niet tegen de transpiratie, maar werk ermee.

Ga in plaats daarvan voor een lichte, ademende foundation of tinted moisturiser. Die blijven minder lang zitten, maar zorgen er ook voor dat je niet oververhit raakt.

Als je helemaal niet zoveel dekking nodig hebt, kan je ook gewoon van de foundation afstappen. Ga dan voor een (waterproof) concealer die je aanbrengt op de plekjes waar je dat nodig vindt.

Een geheim wapen voor een mooie huid mét glow is een face tan. Breng die aan nadat je make-up eraf hebt gehaald en zorg ervoor dat je het goed over laat gaan bij de haarlijn en je je handen goed wast. De volgende ochtend word je wakker met een prachtige, bronzy look die geen bedekking meer nodig heeft.

Speel met de finish van je foundation

Als je toch liever foundation blijft gebruiken, kijk dan naar de finish. Glanzende en dewy texturen werken goed in de lente, maar op hele zweterige dagen is het toch beter om naar een meer matte textuur te switchen. De oliën in je huid houden alsnog de natuurlijke glans, dus wanneer je 's ochtends wat minder glanzende producten gebruikt, ben je 's avonds geen discobal.

Wat je ook doet, doe het waterproof

Smudgy texturen zijn beter in de winter, maar niet echt bruikbaar in de zomer. Wanneer je iets voor je wenkbrauwen, wimpers of ogen wil gebruiken, zorg dan dat dit waterproof is, zodat het niet van je gezicht smelt.

Ditch de highlighter

Zonnestralen laten highlighter mooi naar voren komen, omdat ze de licht reflecterende deeltjes benadrukken en voor een mooie glow zorgen. Een beetje is mooi. Te veel betekent discobol wangen op een smeltende huid. Geen goede look. Dus pas er mee op. PS: uiteindelijk smelt het toch wel van je huid.

Een matterende spray is je beste vriend

Er gaat niets boven een verfrissende spray op een warme dag. Het helpt tegen roodheid, zwetende wangen en waarschijnlijk ook om je humeur goed te houden. Dus waarom niet twee vliegen in een klap met een matterende spray? Een multitasker is altijd goed!

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Dit artikel is eerder verschenen op Glamour UK.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder