NikkieTutorials x Beauty Bay: 'Dit palet is echt een persoonlijk stapje in mijn wereld'

Glamour sprak met Nikkie over haar nieuwe samenwerking én vroeg haar om beautyadvies.

nikkietutorials in collaboration with beauty bay
Beauty Bay

Na een roerige tijd heeft NikkieTutorials een wel heel leuk nieuwtje. In samenwerking met Beauty Bay komt ze met een Beauty Bay x NikkieTutorials oogschaduwpalet: een palet met twintig prachtige kleuren die stuk voor stuk een persoonlijke waarde hebben voor de YouTuber. Glamour spreekt haar over deze nieuwe release én haar beste beautytips.

NikkieTutorials x Beauty Bay

Aanvragen voor samenwerkingen van bedrijven hield de 26-jarige eerder eigenlijk af. "Beauty Bay zei: 'Geef ons de kans. Gewoon eens een keer kletsen en kennismaken.' Toen hebben we een afspraak gepland om kennis te maken met het team en dat klikte eigenlijk heel goed," begint Nikkie.

De samenwerking van Nikkie met Beauty Bay bevalt haar heel erg goed. Zelf noemt ze het als een soort geschenk uit de hemel."Het voelt heel erg fijn en vertrouwd en ik heb echt het gevoel dat ik word omringd door lieve en betrouwbare mensen die echt weten wat ze doen. Het doel was altijd dat ik tevreden zou zijn met wat we maakten en ik denk dat dat heel erg goed gelukt is."

Oogschaduw palet NikkieTutorials

Dat het palet voor Nikkie zelf heel bijzonder is, is meteen duidelijk. Maar wat maakt het ook voor ons zo speciaal? Met dit palet leren we de échte Nikkie beter kennen, zo zegt ze zelf. " Ik ben over het algemeen best wel privé en ik vind het best lastig om dingen uit mijn persoonlijke leven te delen, maar ik voel me daar wel steeds comfortabeler bij. Je kan door dit palet echt zien wie ik ben, waar ik voor sta en wat de dingen zijn waar ik van hou. Ik denk dat dat het speciaal maakt voor iedereen die mij een beetje kent."

Nikkie had er niet meer op gerekend ooit een oogschaduwpalet uit te brengen, nadat een eerdere samenwerking met een beautymerk niet helemaal uitpakte zoals verwacht. "Ik rekende er niet meer op en dacht 'dit gaat nooit gebeuren'. Maar toch heb je dat kleine duiveltje - of misschien wel een heel leuk engeltje - dat blijft denken; stel dat er ooit nog een kans komt en je kan jezelf dan weer bewijzen, wat zou je dan doen? Dus ik heb door de jaren heen wel wat dingen bedacht, bijvoorbeeld voor mijn kleine broertje Mikai. Op het moment dat er een oogschaduwpalet zou komen, dan zou hij er in komen met zijn lievelingskleur - rood - en ik wilde ook altijd mijn moeder een plek geven met haar favoriete blauw. Dat waren dan ook de kleuren die in de meetings over dit palet als eerst op het lijstje stonden. Over de rest dacht ik 'dat komt wel'."

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Nikkie had één eis toen ze deze samenwerking aanging met Beauty Bay; ze wilde zoveel mogelijk betrokken worden in het proces. "Ik wilde bij elke stap betrokken zijn, van de kleur tot de textuur, maar ook hoe hard de oogschaduw gedrukt zou worden in het palet - dat noemen ze de press -, de verpakking, de namen, ik wilde alles weten. Toen de eerste batch uit kwam wilde ik ook alles zelf zien en checken om zeker te weten dat het goed was. Dus ik ben echt bij elke mini stap betrokken geweest."

nikkie x beautybay
Beauty Bay

NikkieTutorials tips voor je ooglook

Met dit palet kun je eindeloos experimenteren en daarom vroegen we Nikkie ook om haar beste tip als het gaat om ooglooks. Voor haar ligt het allemaal in de basis. "Not to prime is a crime. Je móet een oogschaduwprimer gebruiken; je kunt nog zo hard je best doen op een look en er uren aan besteden, maar als je er geen primer onder zit dan is het echt na een halfuur einde show. Mijn favoriet is gewoon een concealer; de Soft Matte Complete Concealer van Nars, die is heel fijn.

'Het palet is een stapje in mijn persoonlijke wereld, je leert me hierdoor echt een beetje kennen'

Beautytip NikkieTutorials

Over de beste beautytip in het algemeen is Nikkie resoluut. "Denk ruim. Koen Kardashian zou zeggen neem ruim, maar ik zeg denk ruim. Mensen kunnen zo gelimiteerd zijn in wat ze denken dat ze kunnen en ik wil mensen graag aansporen om proberen verder te gaan. Want als je meer durft, dan durf je ook fouten te maken en dan kom je misschien juist achter leuke trucjes en looks die je zelf nooit had verwacht." Volgens ons is dat motto niet alleen toepasbaar op make up, maar eigenlijk op het hele leven.

Vanaf maandag 31 augustus om zeven uur Nederlandse tijd zal Nikkie's palet te verkrijgen zijn, alleen op Beauty Bay. Nikkie: "Ik kan niet wachten tot de dag dat ik op Wish verschijn, maar voor nu is het palet alleen te verkrijgen op Beauty Bay."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder