Wanneer gebruik ik groene, oranje, paarse of gele concealer?

Kies vanaf nu altijd de juiste concealer én ga zonder donkere kringen en rode vlekjes door het leven

milan, italy   september 21  a model is seen backstage ahead of the blumarine show during milan fashion week springsummer 2019 on september 21, 2018 in milan, italy  photo by rosdiana ciaravologetty images
Rosdiana Ciaravolo

Dit weekend staat volledig in het teken van beauty, beauty en nog meer beauty. Als kers op de taart is zondag 22 november onze eerste digitale editie van Glamour Beauty Festival! Verwacht: inspirerende masterclasses, beautytalks, tutorials en musthave producten. Meer weten? Lees hier alles over Glamour Beauty Festival.

Ik weet nog goed dat ik als 14-jarige in de make-upbak van een bekende op zoek mocht gaan naar gebruikte beautyproducten die ik wilde hebben. Blind greep ik naar de luxueuze doosjes van Chanel en Dior. Eenmaal op mijn slaapkamer kwam ik van een koude kermis thuis. Wat moest ik in vredesnaam met een crème-achtige oogschaduw (?) substantie in de kleuren groen, geel, oranje en roze. Little did I know..

Inmiddels mag het duidelijk zijn dat het hier ging om een concealer, waarmee je oneffenheden camoufleert. Daarnaast kun je het gebruiken als je huid een constante rode gloed heeft of wanneer je een licht verbrande huid hebt. Maar weet jij ook precies welke kleur concealer je waarvoor moet gebruiken?

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Gele concealer

Gebruik een gele concealer bij een olijfkleurige huid om donkere kringen weg te werken. Je kunt er ook paarse littekens mee 'wegwerken'.

Groene concealer

Een veel gebruikte kleur is de groene concealer. Waarom? Het product camoufleert rode plekken en zorgt ervoor dat je huid er rustiger uitziet. Heb je over het algemeen een rode huid? Een make-up primer met een groene tint kan dit doen afnemen. Een voorbeeld van zo'n primer is Clinique Redness Solutions.

Oranje concealer

Heb je een donkere huidskleur en worden de kringen onder jouw ogen snel paars of blauw? Gebruik oranje concealer! Je kunt met deze kleur ook pigmentvlekjes wegwerken.

Lavendelkleurige concealer

Heb je een gelige huidteint? Neutraliseer oneffenheden met een concealer in lavendelkleur.

Roze concealer

Een roze concealer maakt een bleke huid levendiger en camoufleert blauwe kleuren.


Complementaire kleuren

De wetenschap achter gekleurde concealers heeft alles te maken met complementaire kleuren. Het woord zegt het al: deze kleuren zijn tegenovergesteld en heffen elkaar op als ze samen worden gebruikt. Het is daarom belangrijk om niet zomaar een willekeurige concealer te gebruiken. Je huidskleur is erg belangrijk voor de keuze van het product. De concealer moet de tegenovergestelde tint hebben van de plek die je wil wegwerken.

Make-up look

Is je concealer juist gekozen en aangebracht? Breng hierover foundation aan met je favoriete concealer kwasten. Maak het af met een fixing spray en je bent ready to go!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder