Bronzer aanbrengen als een pro: zo doe je dat

Wist jij dat je een bronzer op deze plekken moet aanbrengen voor het beste resultaat?

zo breng je bronzer aan
Rosdiana CiaravoloGetty Images

Deze zaterdag en zondag staan volledig in het teken van beauty, beauty en nog meer beauty. Als kers op de taart is zondag 22 november onze eerste digitale editie van Glamour Beauty Festival! Voor de meest inspirerende talks, masterclasses en tutorials moet je op het Instagramkanaal van Glamour zijn.

Een 'sun-kissed look' is een welbekende uitspraak in de beauty-industrie. Het staat vaak voor een 'gezonde' glow of een 'natuurlijke' uitstraling. In de zomer hebben we vaak op een natuurlijke wijze deze bruine gloed over ons gezicht. In de overige maanden kunnen we die vibe creëren met een bronzer.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

   Welke bronzer zijn er?

   Een bronzer is een make-upproduct met een bruine kleur waarmee je je huid op een subtiele manier iets 'gebronsder' maakt. Bronzers zijn er in poeder, crème of vloeibare vorm. Bij bronzers geldt net zoals bij highlighters dat een vloeibaar product geschikt is voor de droge huid en een poeder perfect is voor de vette huid. Kies bij de aanschaf voor een bronzer die twee tinten donkerder is dan je huidskleur.

   Het kan overweldigend zijn om de juiste bronzer uit te kiezen. Naast keuze uit de kleur en de texturen, is er ook verschil tussen matte, glanzende of glinsterende varianten. Glamour heeft de beste bronzers geselecteerd.

   Welke bronzer kies ik?

   Natuurlijk moedigen we je aan om een kleur te kiezen die je zelf mooi vindt. Mocht je toch op zoek zijn naar advies, dan is het in de meeste gevallen het mooiste wanneer je een goud- of omberkleurige bronzer kiest bij een donkere huid. Bij een lichte huid matcht een honingkleurige bronzer goed en ga voor een roze-bronskleurige bronzer wanneer je een lichtgetinte huid hebt.

   Mocht je portemonnee het toelaten, dan is het een aanrader om twee bronzers aan te schaffen: eentje voor de winter en eentje voor de zomer.

   - De tekst gaat door onder de video -

   In de video hierboven zie je hoe de bronzer wordt aangebracht.

   Bronzer aanbrengen met bronzer brush

   Hoe breng je een bronzer aan? Je make-uplook komt het beste uit de verf wanneer je de juiste bronzer brush gebruikt. Vermijd een vlekkerig gezicht door een brede, zachte poederkwast met afgeronde haartjes te gebruiken. Wil je de bronzer ook inzetten om te shapen? Kies dan voor een schuine blush kwast. Een buffer brush of een kabuki kwast zorgen voor een diepere kleur en hardere lijnen. Dit is perfect wanneer je de bronzer ook voor contouring gebruikt.

   Waar breng je bronzer aan?

   Omdat je met een bronzer een zongebruinde huid nabootst, is het het natuurlijkst wanneer je de delen die normaliter zonlicht opvangen kleurt. Dit zijn de kaak, jukbeenderen, de neus en het voorhoofd. Een handig ezelsbruggetje is om een '3' te maken aan de zijkant van je gezicht. Dus je begint aan de bovenkant van je voorhoofd, trekt de kwast door naar je jukbeenderen en gaat dan naar je kaaklijn. Stip vervolgens je neusbrug aan, maar sla het puntje van je neus over.

   Ga je een avond uit of draag je een topje in de zomer? Je kunt de bronzer ook op je decolleté, armen en rug aanbrengen voor een volledige glowy huid.

     Tip van de expert: je kunt een bronzer ook gebruiken als shaping poeder. Zorg ervoor dat dit product niet te oranje is, want dat oogt onnatuurlijk. Daarnaast moet de bronzer niet te veel glanzen.

     Na welke stap gebruik ik een bronzer?

     Concealer, highlighter, blush en bronzer. Het aantal stappen in je make-uproutine kan redelijk overweldigend zijn. Zorg eerst voor een basis met je concealer en foundation. Daarna kun je aan de slag met de bronzer. Je kunt ook direct met een bronzer beginnen, maar vaak is het contrast met je eigen huid dan groot waardoor je bronzer er onnatuurlijk uitziet. Door eerst met een concealer en foundation te werken, ontmoeten de kleuren elkaar. Door foundation voorkom je ook dat de bronzer er oranje uitziet op een bleke huid.

     Bronzer aanbrengen

     Dep je kwast in je bronzer wanneer het een poederbronzer is. Tik een keertje tegen de kwast, zodat er een subtiele hoeveelheid overblijft. Breng het product in laagjes aan op je gezicht. Wanneer je in één keer een volle poederkwast op je gezicht zet, kan het een vlek worden. Wanneer je werkt met een crème bronzer zet je de stick op je huid. Voor het mooiste resultaat blend je het product daarna met een kwast. Zit je bronzer erop? Ga verder met je look en gebruik een highlighter.

     This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
     Advertentie - Lees hieronder verder