Welke kleur oogschaduw past bij jouw ogen?

Gebruik de oogschaduw die het beste matcht bij jouw oogkleur

Je kent 't vast wel: je make-uplook is on fleek, totdat je voor de verkeerde oogschaduw kiest. Oeps, toch net iets té Britney Spears uit de jaren '90. Uiteraard staat het je vrij om te experimenteren met oogschaduwkleuren wanneer je dit leuk vindt. Dit kun je het beste doen aan de hand van de door Glamour geselecteerde oogschaduw palettes. Mocht je daar geen tijd voor hebben, dan voorkomt dit artikel wellicht een aantal mismatches op oogschaduwgebied.

Complementaire kleuren

Hoe komt het dat de ene kleur jou wel staat en de ander niet? Net als bij het uitzoeken van de juiste concealerkleur, kun je de keuze van je oogschaduw maken aan de hand van contrasterende kleuren. Men noemt dit complementaire kleuren. Het woord zegt het al: deze kleuren zijn tegenovergesteld en heffen elkaar op als ze samen worden gebruikt.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Heb je de keuze uit een breed scala aan kleuren en zie je door de bomen het bos niet meer? Onthoud dat warme oogschaduwkleuren 'koude' oogkleuren als groen, blauw en grijs laten spreken en dat je een koude oogschaduwkleur moet hebben voor de warme oogkleur bruin. Wil je niet experimenteren op basis van complementaire kleuren maar op trends? Dit zijn de oogschaduwtrends van 2020.

Oogschaduw bij blauwe ogen

Wanneer je de theorie van de complementaire kleuren in je achterhoofd houdt, zul je zien dat je bij aardetinten als bruin, koper, bordeaux, terracotta en oranje oogmake-up uitkomt bij blauwe ogen. Wanneer je blauw ogen hebt, kun je met meer kleuren goed uit de voeten. Ook lila, paars of koraal en perzikkleuren staan mooi bij jouw kijkers.

Oogschaduw bij groene ogen

Lucky you! Je bent gezegend met een stel groene kijkers. Je ogen knallen over het algemeen het meeste bij oogmake-up in de kleur paars, rood, bruin en aardetinten. Je kunt ook kiezen voor oogschaduw met een gouden ondertoon of glitters. Bonustip: kleed je eens in een rode of metallic outfit. Deze kleuren zullen je groene ogen nóg feller maken.

Oogschaduw bij bruine ogen

Het klinkt wellicht gewaagd, maar pak eens uit met blauw of paarse oogschaduw wanneer je bruine ogen hebt. Is dat niet in lijn met jouw stijl? Dan heb jij het geluk dat je op oogschaduwgebied alles wel kunt hebben. Voor extra sprekende ogen zijn groene, roze en paarse oogschaduw een aanrader.

Oogschaduw bij grijze ogen

Laat je grijze ogen extra spreken met donkerblauw, antraciet, donkergroen en zwarte oogschaduw. Kies voor een glanzend product, in plaats van mat.


Klaar om te experimenteren met nieuwe kleuren? Soms is het oogschaduwkwastje dat bij je product wordt geleverd niet de meest fijne om het aan te brengen. Zo breng je oogschaduw aan met een shader of een oogschaduw applicator en meng je de oogschaduw door elkaar met een blender. Check daarom nog even Glamour's favoriete oogschaduwkwasten voor het ultieme resultaat. Succes!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder