Hoe breng ik oogschaduw aan?

Zeven plekken waar jij oogschaduw kunt aanbrengen (stap voor stap)

zo breng je het beste oogschaduw aan
Rosdiana CiaravoloGetty Images

Oogschaduw is één van de meest bekende make-upproducten uit de beauty-industrie. We weten inmiddels dat er veel verschillende kleuren en substanties zijn, zoals poeder of crème. Het lijkt op het eerste oog vrij makkelijk om aan te brengen (vooral als we de make-uplooks van onze favoriete tutorials bekijken), maar het vergt de nodige expertise. Daar gaat Glamour je mee helpen! Want met al die verschillende kwasten en penselen kan het soms als Mikado aanvoelen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Oogschaduw opdoen

Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden bij het aanbrengen van oogschaduw. Zo is het belangrijk om te bedenken welke oogschaduwkleur goed past bij jouw bambi eyes. Lichte oogschaduwtinten laten je ogen groter lijken. Donkere tinten maken je ogen kleiner, maar soms mysterieuzer. Het is niet onbelangrijk om te kijken of de tint bij jouw outfit past. Daarnaast moet je aanvoelen of de make-uplook bij de gelegenheid past. Ten slotte kun je nog rekening houden met de oogschaduwlooks van dit seizoen.

Hieronder leggen we aan de hand van zeven stappen uit hoe je op een mooie manier 2 of zelfs 3 verschillende kleuren oogschaduw aan kunt brengen.

Zeven plekken waar jij oogschaduw kunt aanbrengen (stap voor stap)


Bewegend ooglid

Het ooglid dat beweegt is het gedeelte waar je wrijft wanneer je moe bent. Op het bewegende ooglid kun je de oogschaduw rijk verdelen. Voor het bewegende ooglid is het handig om een platte kwast te gebruiken, deze noemen we de shadow brush. Om verschillende kleuren oogschaduw te mengen gebruik je een blending brush. Deze borstel heeft langere haren die meer uit elkaar staan.

Arcadeboog

De plek boven je bewegend ooglid is je arcadeboog. Dit is een gebied waar je schaduw moet creëren voor een nog mooier resultaat. Gebruik hier een donkerdere kleur dan op het bewegend ooglid.

Buitenste V

Dit is de plek vanaf je bovenste wimperlijn naar de arcadeboog. kies hier voor een donkere kleur om meer diepte te creëren.

Bovenste wimperlijn

Dit is de plek waar je meestal eyeliner aanbrengt. Je kunt hier ook met een klein, dun kwastje oogschaduw aanbrengen. Wij adviseren om boven je wimperlijn een donkere kleur oogschaduw aan te brengen. Dit creëert diepte.

Onderste wimperlijn

Oogschaduw aanbrengen bij de onderste wimperlijn is voor de dare devils onder ons. Gebruik hiervoor een smal, klein kwastje. Vergeet het lijntje niet een beetje uit te vegen, anders oogt het heel 'hard'.

Wenkbrauwbot

Dit is het harde stuk onder je wenkbrauw. Om een nog sprekendere look te geven, adviseren we om hier lichte tinten aan te brengen. Dit geeft een opgewekte look.

Binnenste ooghoek

Dit is een essentiële plek, voor een subtiel resultaat. Je kunt er een open, frisse blik mee creëren. Kies altijd voor een lichte kleur en stip met een klein kwastje of met je vingertop de oogschaduw subtiel in je ooghoek aan.

Voorbereidingen oogschaduw aanbrengen

Breng je basis make-up aan (waaronder foundation) nadat je oogschaduw hebt gebruikt. De kans dat je met de oogschaduw buiten de lijntjes komt is aanwezig. Jammer als je met een wattenstaafje dan ook je foundation wegpoetst. Om een nog mooier en langdurig resultaat te krijgen, is het handig om een oogschaduwprimer aan te schaffen. Deze breng je aan op je oogleden voordat je de oogschaduw opdoet. Je zult zien dat je oogmake-up extra lang blijft zitten. Vergeet je oog 's avonds na het dragen van een oogschaduwlook niet te verzorgen met een rijke oogcrème.

Van oogschaduwpotlood tot oogschaduwstick

Tegenwoordig zijn er veel verschillende manieren waarop je oogschaduw kunt aanbrengen. Naast het kwastje, bestaan er ook oogschaduwpotloden of oogschaduwsticks. Hiermee kun je soms gedetailleerder te werk gaan dan met een kwast. Met de dikke punt van de oogschaduwstick kun je gemakkelijk egale lijnen trekken. Een oogpotlood is speciaal voor het zetten van dunne lijnen. Bijvoorbeeld om het oogpotlood bij je bovenste of onderste wimperrand aan te brengen.This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder