Zo breng je foundation het beste aan

Zo ben je binnen no-time een pro

milan, italy   september 23  a model, make up detail, poses backstage at the simona marziali   mrz fashion show during the milan womens fashion week on september 23, 2020 in milan, italy photo by rosdiana ciaravologetty images
Rosdiana Ciaravolo

Een goede foundationbasis is het startpunt van de meeste beautylooks. Of je nu voor een uitgebreide make-upsessie of au naturel gaat, je kunt het vergelijken met het beginnen met schilderen op een canvas. Het is belangrijk dat je de juiste teint foundation kiest, het op de juiste plekken in de juiste hoeveelheden aanbrengt en werkt met de juiste kwasten.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Het is belangrijk dat je de juiste kleur foundation aanschaft. Is je huid door de zon gekleurd? Pas daar je foundation op aan. Meestal heb je minstens twee verschillende kleuren in een heel jaar.

Hoe bereid je je huid voor?

Reinig je huid altijd eerst goed, bijvoorbeeld met een tonic. Hydrateer je huid daarna met een crème die bij jouw huidtype past en smeer daar een primer overheen. Een primer zorgt voor een matterend effect en je make-up blijft er langer door zitten. Daarnaast dekt je foundation beter. Als je donkere kringen, littekens of oneffenheden wil wegwerken, dan kun je deze eerst aanstippen met een concealer. Dit product lijkt in sommige opzichten een beetje op een foundation, maar er zijn wel degelijk verschillen.

Bij het aanbrengen van de foundation raden we aan om altijd van binnen naar buiten te werken. Begin bij je neus, ga richting je wangen en eindig bij je oren en kaaklijn. Probeer het product zo egaal mogelijk aan te brengen.

Foundation aanbrengen met kwasten

Er zijn prachtige tools die speciaal voor het aanbrengen van foundation ontwikkeld zijn. Om te beginnen heb je de foundationkwast. Deze brush heeft een platte vorm en is ideaal om het product gedetailleerd aan te brengen. De haren van de kwast zijn synthetisch, waardoor ze flexibel meebewegen. Een andere tool is de spons ofwel de beautyblender. De blender kun je goed gebruiken om onzuiverheden extra aan te tippen. Het is belangrijk dat je één keer per week je kwasten en blenders reinigt.

Je kunt je foundation ook met je vingers aanbrengen, maar let er op dat je ze altijd eerst wast. Wanneer je dat niet doet kun je bacteriën in je poriën smeren waardoor er meer oneffenheden ontstaan. Bedenk je van tevoren wat voor resultaat je wil met je foundation. Gebruik enkel je vingers voor een subtiel effect en ga voor een kwast of spons voor een goede dekking.

Wil je graag nog even met een professional meekijken? Dat kan in de video hieronder. Succes!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder