Het verschil tussen concealer en foundation

Gebruik jij de producten op de juiste manier?

infoimaxtreecom
Alessandro Zeno

Concealer en foundation zijn goede buren. De twee gaan uitstekend samen, maar tegelijkertijd kunnen ze ook zonder elkaar door het leven. Beide producten hebben als doel het camoufleren van oneffenheden zoals mee-eters, puistjes, donkere kringen, (rode) vlekjes en littekens. Toch zit er een belangrijk verschil tussen de beautyproducten. Glamour legt het uit.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wat is foundation?

De huid in je gezicht heeft veelal verschillende kleurtinten. Foundation maakt de huid egaal van kleur. In sommige gevallen gebruikt men foundation om de huid een donkerdere kleur te geven, maar dat is niet het officiële doel van dit product. Daarnaast is de kans groot dat je hierdoor de foundation ziet zitten, terwijl je juist een natuurlijke basis wil creëren.

Kies de juiste foundation bij jouw huidtype

Een foundation komt in verschillende substanties. Zo bestaan er crèmes, sticks, mousses, sprays, poeder en vloeibare producten. Elk huidtype vraagt om een ander soort foundation. Bij een droge huid werkt een foundation met hydraterende formule en vochtinbrengende crème goed. Is je huid juist vet? Ga dan voor een olievrij product dat er subtiel en licht uitziet op je huid. Heb je een huid dat snel reageert? Een poeder foundation kan de oplossing zijn voor een gevoelige huid. Deze 'leg' je op je huid en trekt minder in dan een vloeibaar product.

Wat is concealer?

Concealer verbergt, net als foundation, onzuiverheden als wallen of pukkeltjes. Waar je foundation over het hele gezicht aanbrengt, stip je concealer alleen aan op de plekken die je wil verbergen. De substantie is een stuk dikker en romiger dan foundation. Concealer kun je aanbrengen met je vingertoppen, een beautyblender of met een concealer brush.

Om het beautylandschap nog verwarrender te maken, heb je de keuze uit twee soorten concealer. Je hebt de concealers waarmee je oneffenheden wegwerkt. Deze zijn huidkleurig. Daarnaast heb je ook kleurcorrigerende concealers. Deze werken littekens, donkere kringen en roodheid weg. Deze kun je herkennen aan de groene, oranje, paarse of zelfs gele kleur. In het artikel wanneer gebruik ik groene, oranje, paarse of gele concealer, gaan we hier verder op in.

Kies de juiste concealer bij jouw huidskleur

Het uitkiezen van een goede concealer kan lastig zijn. Zorg dat het product twee tinten lichter is dan je huidtint. Ga niet té licht. Je kunt het namelijk vergelijken met een spotlight. Zodra je de oneffenheden te veel oplicht, zal het juist het middelpunt worden.

Concealer zonder foundation?

Wanneer je concealer gebruikt zonder foundation, doe je dit alleen om plekjes weg te werken. Denk daarbij aan donkere kringen of een pukkel. Breng een concealer niet aan over je hele gezicht. De textuur is daarvoor te dik en je huid kan daardoor niet ademen. Daarnaast kan een te grote hoeveelheid aan concealer je gezicht grauw doen lijken. Wij selecteerden de beste concealers van dit moment.

Concealer voor of na foundation?

Concealer breng je aan na het opdoen van de foundation. Wanneer je begint met je concealer, veeg je het er namelijk weer af met je foundation. Alleen een kleurcorrigerende concealer breng je onder je foundation aan. Of je nu met foundation of concealer werkt, gebruik altijd eerst een primer bij je ogen, hals en gezicht. Dit zorgt ervoor dat je make-up de hele dag mooi blijft zitten.

Wil jij nóg meer aandacht besteden aan je make-uplook? Dan raden wij een setting poeder aan. Deze kun je over je concealer aanbrengen. In de beautywereld noemt men dit ook wel de baking methode. Dit houdt in dat je een dik laagje setting poeder over je concealer doet. Laat dit vijf tot tien minuten intrekken, borstel het er daarna weer af et voilà, je hebt een nóg frisser gezicht.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Make-up