How to video: zo maak je smokey eyes

Leer hoe je een professionele smokey eye maakt in een aantal minuten

Een smokey eye kan de perfecte look zijn voor een avond uit. Het is chic en een tikkeltje mysterieus. Toch is het niet altijd makkelijk om te maken, wegens de kleur en diepte verschillen. Make-upartist Judith Neyens laat daarom bij fashion editor Esmeralda Schipper-Zijp stap voor stap zien hoe je deze look zelf kunt creëren. Nog meer tutorials zien? Check ook de How to: fresh face met Anke en de How to: cat eye met Yeliz.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Goede basis

Hoewel de focus op het oog ligt, is de basis van je make-uplook van essentieel belang. Zie het als een blank canvas. Het is het startpunt voor een mooie look. Judith begint aan de look door de huid eerst diep te reinigen met de Chanel Le Tonique, zodat het een frisse uitstraling krijgt. Een toner maakt de huid zacht, glad, gehydrateerd en laat de huid stralen. Daarna is het belangrijk om je crème (met SPF) te smeren zodat je huid minder last heeft van droge plekjes.

Foundation en wenkbrauwpotlood aanbrengen

Je voorkomt het pannenkoeken-masker bij foundation door het product met een kwast aan te brengen. In deze video gebruikt Judith de Ultra Le Teint Velvet Foundation van Chanel. Wanneer je een semi-matte foundationbasis gebruikt, zullen de producten met glans die je daarna gebruikt extra opvallen. De wenkbrauwen zet Judith aan met behulp van het La Palette Sourcils wenkbrauwpalette. Je kunt ervoor kiezen om haartjes met de wenkbrauw mee omhoog te tekenen.

How to: smokey eye

Wanneer je met een oogschaduwpalette, zoals het Les 4 Ombres palette, werkt, kun je spelen met dieptes door meerdere kleuren te gebruiken. Gebruik de lichtste kleur over het hele ooglid, de middelste tint op het bewegende deel van het ooglid en de donkere tint boven de wimperrand of in de oogplooi. Zorg voor een mooie overgang door de oogschaduw daarna licht met elkaar te blenden.

De dikte van je eyeliner kun je naar je eigen smaak aanbrengen met, zowel een eyeliner als een oogpotlood. Judith kiest voor laatst genoemde en gebruikt het Stylo Yeux Waterproof oogcontourpotlood. Begin altijd in je binnenste ooghoek en werk naar buiten toe. Maak je ooglook af met de Chanel Le Volume Révolution Extreme Volume Mascara, voor een open oogopslag.

Je kunt je features nog beter uit laten komen door te shapen met de Chanel Les Beiges Poudre Belle Mine Naturelle. Kies altijd voor een kleur die een paar tinten donkerder is dan je huidskleur. Zo ontstaat er diepte en zullen bijvoorbeeld je jukbeenderen meer naar voren komen. Voor extra diepte stip je ook je voorhoofd en kin aan.

Glow baby, glow!

Wil je de look afmaken met een mooie glans? Stip de hightlighter aan op de wangen en werk omhoog tot naast je oog. Succes!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Make-up