How to video: zo creëer je de perfecte cat eye

Make-upartist Judith Neyens laat op Glamour's Yeliz zien hoe je de perfecte, fierce cat eye creëert

Een perfecte cat eye is een van de musts in een make-up look, als het aan Chanel ligt. Het staat krachtig en fearless en maakt een basic look binnen no time een absolute showstopper. Maar die perfecte eyeliner zetten, is een stuk moeilijker dan je denkt. Daarom laat make-up artist Judith Neyens zien hoe je de perfecte cat eye creëert op onze adjunct-hoofdredacteur Yeliz Cicek. Nog meer tutorials zien? Check ook de How to: fresh face met Anke en de How to: smokey eye met Esmeralda.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Skincare en basis

Voordat ze beginnen aan de signature cat eye, eerst even wat aandacht voor de basis. Met de Hydra Beauty Camellia Water Cream wordt Yeliz' huid goed gehydrateerd en verdwijnen droge plekjes als sneeuw voor de zon. Je kunt de crème aanbrengen met je vingertoppen, maar wanneer je voor een intensiever effect wil gaan, kun je deze ook aanbrengen met een kwast. Om de basis af te maken brengt Judith Chanels Les Beiges Embellisseur Belle Mine Hydratant Foundation bij Yeliz aan. Ook dit doet ze met een kwast, om een luchtig en glowy effect te krijgen en het masker-effect te vermijden. Begin in het midden van je gezicht met aanbrengen en werk zo naar buiten voor een natuurlijk effect.

De perfecte cat eye

Yeliz' wenkbrauwen tekent Judith bij met de La Palette Sourcils wenkbrauwset. Voordat ze dat doet borstelt ze de wenkbrauwen omhoog en daarna tekent ze kleine streepjes in de richting van de haargroei. Dit gaat het makkelijkst en meest precies met een penseel of kwastje. Dan door naar de knaller van deze look; de cat eye. Deze zet Judith met de Le Liner. Belangrijk hiervoor is dat je op het hoogste punt van je ooghoek begint en dan een lijn naar de wimperrand halverwege je oog trekt. Daarna trek je een tweede lijn vanaf de wimperrand naar de buitenste ooghoek. Deze vul je in et voilá: je hebt de perfecte cat eye!

Bronzer voor een healthy glow

Voor een healthy sunkissed look brengt Judith de Les Beiges Poudre Belle Mine Naturelle aan in iets donkerdere teint dan Yeliz' huidskleur. Hierin neemt ze haar voorhoofd, neusbrug, wangen en kin mee, zodat het lijkt alsof jij dat herfst zonnetje nog even mee hebt gepakt.

Maak de look af met een lipstick voor die extra touch. Judith gebruikt hiervoor de Rouge Alllure Liquid Powder Lipstick, die ze met haar vingers aanbrengt. Dit zorgt voor een naturel, plump effect en een frisse blik. Wil je deze look zelf thuis uitproberen? Je shopt alle items hieronder!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Make-up