Hoe moet ik contouren? Leer het aan de hand van 6 stappen

Khloé en Kylie mogen dan een privé make-upartiest hebben, jij hebt deze uitleg vanaf nu in enkele klikken paraat

je gezicht contouren  zo doe je dat
Kevin MazurGetty Images

Aankomend weekend staat volledig in het teken van beauty, beauty en nog meer beauty. Als kers op de taart is zondag 22 november onze eerste digitale editie van Glamour Beauty Festival! Verwacht: inspirerende masterclasses, beautytalks, tutorials en musthave producten. Meer weten? Lees hier alles over Glamour Beauty Festival.

Grote kans dat contouring je aanspreekt, maar dat je er nooit aan begonnen bent omdat je denkt aan de Kardashians die daarvoor een uur in de make-up zitten. Toch kun je sneller contouren dan je denkt. Khloé en Kylie mogen dan een privé make-upartiest hebben, jij hebt deze uitleg vanaf nu in enkele klikken paraat.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wat is contouren?

Met contouring kun jij bepaalde punten in je gezicht meer aandacht geven of juist naar de achtergrond brengen. Zo is je neus contouren erg populair, maar kun je ook je jukbeenderen vergroten, een rond gezicht meer strakke lijnen geven en een lang gezicht compacter maken.

Hoe kun je je gezicht contouren?

Bij contouring maak je gebruik van twee kleuren kleuren: een kleur die donkerder dan je huid is en een kleur die lichter is. De delen in je gezicht die je wil benadrukken krijgen een lichte kleur en de gedeeltes die je wil verbergen worden donker. Zorg ervoor dat de donkere kleur twee tot drie tinten donkerder is dan je foundation. Kies voor de stukken die je wil oplichten juist voor een product die twee tinten lichter is.

Contour make-up: welke producten gebruik je?

Natuurlijk springt de beauty-industrie in op de contouringtrend en kunnen we daarom contourkits of contourepalettes kopen. Super fijn voor als je het dagelijks doet, maar mocht je net beginnen dan kom je ook ver met een fijne poeder of concealer die twee tinten lichter in dan je basis make-up. Voor de donkerdere tint kun je eventueel een bronzer gebruiken. Je kunt bij het contouren ook kiezen voor foundation, maar poeder is makkelijker omdat je de tinten uiteindelijk moet blenden. Dit gaat simpelweg beter met poeder.

Contouring blenden

Om de duidelijke lijnen die je in je gezicht hebt aangebracht te vervagen, werk je met contouringkwasten. Gebruik je toch liever vloeibare producten, dan kun je daarvoor speciale sponsjes gebruiken. We selecteerden voor jou de beste contourkwasten en make-upsponzen.

Countour make-up aanbrengen

Alle info is verzameld, tijd om te beginnen. Leer contouren aan de hand van deze 6 stappen.

 1. Begin altijd eerst met het reinigen van je huid. Dit kan middels een tonic.
 2. Zorg voor een fijne basis van foundation. Wil je alle tips en tricks weer vers in je geheugen? In dit artikel beschrijven we hoe je je foundation het beste aanbrengt.
 3. Begin bij het contouren altijd met je donkere kleur, hiermee breng je schaduw aan in je gezicht. Stip het aan langs je neusbrug, op je slapen en onder je jukbeenderen. (knijp je wangen samen en breng de make-up aan in de kuiltjes die daardoor tevoorschijn komen). Breng het product ook aan langs de randen van je gezicht. Wil je je neus optisch verkleinen? Zet dan twee dunne strepen aan de zijkant van je neus.
 4. Pak nu je lichtere kleur, dat dient als highlighter. Hiermee benadruk jij de features waar je extra trots op bent. Zorg ervoor dat je hiervoor een nieuwe kwast gebruikt, anders mengen de producten met elkaar. De lichte kleur breng je aan op het wenkbrauwbot en je jukbeenderen. Daarnaast stip je de plek tussen je wenkbrauwen aan en trek je de kwast door over de neusbrug richting de kin. Breng het product ook aan in je cupidoboog, dat zorgt voor optisch vollere lippen. Daarnaast stip je de plek onder je ogen aan.
 5. Als het goed is, zit je nu onder de strepen. Pak weer een nieuwe kwast en blend de donkere met de lichte delen zodat het een mooie overloop krijgt. Zorg dat het niet helemaal mengt, maar dat je het verloop nog ziet. Dat is namelijk waar contouring om draait.
 6. Het contouren is klaar! Je kunt de make-uplook afmaken naar jouw smaak. Denk bijvoorbeeld aan een blush of een volledige oogmake-uplook. Vergeet de look niet af te maken met settingspray.

  Wil je voordat je zelf begint het nog eens een keer bekijken? Bekijk hieronder de how to video.

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder