Zo breng je het best lippenstift aan voor kissable lips

Glamour deelt de beste trucs voor perfect gekleurde lippen die de hele dag mooi blijven

street style   berlin fashion week springsummer 2019   july 3, 2018
Jeremy MoellerGetty Images

Als we lippenstift aanbrengen, willen we natuurlijk wel dat het er netjes uitziet. Geen droge plekjes of vlekken, maar mooi gekleurde en gezonde lippen. De manier waarop je lippenstift aanbrengt en welke producten je gebruikt zijn hiervoor erg belangrijk. Daarom legt Glamour je uit hoe je dit het beste doet en wat je het best kan gebruiken.

1) verzorg je lippen

Begin altijd op een schoon canvast. Bereid daarom je lippen goed voor. Droge lippen met velletjes los je op door eerst een lipscrub te gebruiken. Breng deze aan op je lippen en wrijf zachtjes heen en weer zodat de velletjes verdwijnen en er enkel zachte lippen over blijven. Smeer je lippen daarna in met een verzorgende lippenbalsem en je bent klaar met de voorbereiding voor kissable lips.

2) voorbereiding voor lippenstift

Nu je lippen helemaal klaar zijn voor het aanbrengen van lippenstift, is er nog een stap voordat we daar echt aan beginnen. Werk na de scrub met een lip primer. Een primer zorgt ervoor dat je de lippenstift egaal aan kan brengen en dat de kleur de hele dag blijft zitten.

3) lipliner aanbrengen

Gebruik eerst een lipliner in dezelfde kleur als je lippenstift om de contouren van je mond te omlijnen. Zo zie je goed waar je kleur aan moet brengen – en kleur je niet per ongeluk buiten de lijntjes. Daarnaast zorgt een lipliner er ook voor dat de lippenstift gedurende de dag niet uit 'uitlekt'. Rondom je mond heb je namelijk (soms minuscule) rimpeltjes, waar het lipproduct intrekt. De lipliner werkt als een barrière.

4) lippenstift aanbrengen

Alle voorgaande stappen doorlopen? Breng de lippenstift aan over de 'lege ruimte' op je lippen. Heb je iets teveel aangebracht? Hap je lippen dan af op een tissue, zodat je het overtollige product makkelijk en netjes weg kan halen. Wil je van een glanzende lippenstift een matte lippenstift maken? Hap dan ook op een tissue en breng 'op' de tissue een mat (gezichts)poeder aan.

Lippenstift verwijderen

Haal de lippenstift er aan het einde van de dag af met een make-up remover op oliebasis, die pakt de kleur en het overtollige product het best en snelst mee. Heb je per ongeluk lippenstift op je favoriete jurk of blouse? Je kunt het beste lippenstift uit kleding verwijderen door er wat ontsmettingsalcohol op te deppen (probeer niet te wrijven!) en het daarna uit te spoelen met koud water. Succes!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder