Welke kleur concealer past bij mij?

Houd rekening met je huidtype, huidskleur én je doel van het product

welke kleur concealer past bij mij
Saverio MarfiaGetty Images

Een concealer is een perfect beautyproduct om je donkere kringen mee weg te werken of om eventuele onzuiverheden te camoufleren. Hoewel we hiervoor vaak dezelfde concealer gebruiken, is dit niet altijd de juiste keuze. Je kunt het beste een onderscheid maken tussen een huidskleurige concealer en een kleurcorrigerende concealer.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Concealer voor oneffenheden

Wil jij je oneffenheden, zoals puistjes en mee-eters graag wegwerken? Door een huidkleurige concealer op de plekjes aan te brengen, zullen deze minder opvallen. Je huid ziet er egaler uit en je corrigeert kleine kleurverschillen zoals roodheid rondom een puistje of aan de zijkant van je neusvleugel. Een huidkleurige concealer breng je altijd na je foundation aan, omdat je het product er anders snel weer afveegt.

Corrector voor grote kleurverschillen

Heb je last van donkere kringen onder je ogen of littekens en wil je deze camoufleren? Hiervoor gebruik je de kleurcorrigerende concealers in de opvallende kleuren lavendel, groen of paars. Deze breng je altijd onder je foundation aan. Daarover kun je dan een concealer aanbrengen in de kleur van je huid. Je bouwt hem dus op aan de hand van twee verschillende concealers. Je kunt concealer het beste in laagjes aanbrengen. Zo dekt het beter.

Concealer, welke kleur?

Huidkleurige concealer

Kies bij een concealer voor oneffenheden altijd voor een product die precies dezelfde kleur heeft als je huid. Dit test je op de binnenkant van je pols of op je kaaklijn. Zie je de kleur niet meer (goed)? Dan heb je waarschijnlijk beet. Check daarna wel altijd of het product matcht met je huidondertoon. Daar wordt vaak over gesproken, maar hoe weet je welke jij hebt?

Je hebt een koele ondertoon wanneer je huid zelden bruin wordt en de aderen op je polsen paarsblauw zijn. In het geval van een koele ondertoon, heb je een concealer nodig met een koele, roze ondertoon. Vaak heb je dan te maken met een concealer met kleurnummer C of Fair.

Jij hebt een neutrale huid als deze redelijk snel kleurt en je aderen op je pols groenblauw zijn. Ga dan voor een concealer in kleurnummer N of Medium.

Je huid is warm wanneer je snel bruin wordt en wanneer je aderen op je pols groen zijn. Een concealer met een gele ondertoon is daarvoor perfect. De kleurnummers beginnen vaak met W of Deep.

Kleurcorrigerende concealer

Bij een kleurcorrigerende concealer is de keuze vaak net iets lastiger. Houd bij de kleurcorrigerende concealer altijd de wet van de contrasterende kleuren in gedachten. In het artikel 'wanneer gebruik ik groene, oranje, paarse of gele concealer' gaan we hier verder op in. De verkorte versie is als volgt:

Gebruik voor puistjes of roodheid een groene concealer, voor donkere kringen onder de ogen of littekens een gele of oranje, voor het neutraliseren van donkerpaars of grijs in donkere huidskleuren een oranje en voor een vale of gelige teint een lavendelkleurige.

Welke concealer bij mijn huidtype?

   Stem je concealer altijd af op je type huid. Een concealer die niet aansluit bij je huidtype kan ervoor zorgen dat het product zijn werk niet goed doet. Ga voor een crèmeconcealer of een concealerstick bij een droge huid. Dit product is iets vetter. Ga niet voor een matte of poederfinish omdat je huid hierdoor nog droger lijkt.

   Wanneer je een normale huid hebt kun je in principe alle concealerproducten uitproberen. Poeder, stick of vloeibaar, het is helemaal aan jou!

   Vermijd vette producten als een crèmestick op een vette huid. Je poriën kunnen hierdoor verstopt raken. Ga daarentegen voor een vloeibare concealer met matte finish. Heb je wel een crème concealer en vind je het zonde om deze weg te gooien? Gebruik dan wél een matte foundation en poeder je look af.

   Hoe breng ik concealer aan?

   Yes, je hebt de juiste kleur gevonden! Nu is het tijd om het aan te brengen. Check in de video hieronder hoe je dit het beste kunt doen, maar vergeet niet om eerst nog een fijne concealerkwast aan te schaffen.

   This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
   Advertentie - Lees hieronder verder