Make-up hack: zo verwijder je mascara van je ooglid zonder dat je oogschaduw eraf gaat

Vergeet die wattenstaafjes, dít moet je doen

paula knorr   backstage   lfw september 2019
Luke Walker/BFCGetty Images

Sinds de allereerste quarantaine heb ik twee doorsnee daglooks: de net-uit-bed-look (die ik zo noem omdat ik letterlijk uit bed stap, een trui en joggingsbroek aantrek en dan achter m'n laptop ga zitten) en de uitvoerig-opgemaakt-alsof-ik-naar-een-photoshoot-ga-look. There's no in between.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

En áls ik dan voor die tweede look ga (kost iets meer tijd, maar hé - dan heb je ook wat), dan grijp ik altijd naar één van mijn vele oogschaduwpalettes. Daar zit ik dan met chirurgische precisie een ooglook aan te brengen en eindeloos te blenden met verschillende kwasten. En als ik dan klaar ben met m'n minikunstwerk, dan hoef ik nog maar één ding te doen: mascara aanbrengen. Nu moet je weten dat het mij gewoonweg niet lukt om m'n wimpers te kleuren zónder een beetje (of een beetje veel) mascara op mijn ooglid (of wenkbrauw) te krijgen.

Mascara op oogschaduw verwijderen

Je voelt 'm al aankomen: heb ik net al die moeite gedaan om een mooie ooglook aan te brengen, krijg ik mascara op m'n oogschaduw. Dan ga ik met een wattenstaafje in de weer en verpest ik zo het resultaat van minutenlang zwoegen en blenden. Iedere keer denk ik: er moet toch een betere manier zijn om dit te doen? En ik kan je eindelijk vertellen: die is er!

TikTok hack mascara verwijderen

Ik zag deze hack voorbij komen op TikTok - de plek van alle goeie make-up hacks. Wat blijkt? Die wattenstaafjes mag je helemaal achterwege laten als het gaat om mascara verwijderen. In plaats daarvan doe je dit: je laat de mascara die op je oogschaduw is beland opdrogen. Ga even thee zetten, je outfit voor de dag uitkiezen of van mijn part een sudoku oplossen en wacht tot de mascara niet meer vloeibaar is (en dus niet meer afgeeft). Vervolgens pak je een (schoon) wenkbrauwkwastje (je weet wel, zo eentje waarmee je je wenkbrauwen in shape brengt) en beweeg je het kwastje voorzichtig over het plekje waar de mascara zit. Ik heb het geprobeerd en het werkt echt: de mascara verdwijnt, en je oogschaduw blijft mooi zitten. Kun je voortaan met een gerust hart blenden tot je een ons weegt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Make-up