Halal nagellak: wat is het en waarom is het nodig?

Het dragen van normale nagellak is niet voor iedereen vanzelfsprekend

model met rode nagels en rode lippen
Rosdiana CiaravoloGetty Images

Halal eten, alcoholvrije luxe drankjes en hijab-proof kledinglijnen: er lijkt de afgelopen jaren steeds meer oog te zijn voor de Islamitische consument. Zo ook in de wereld van beautyproducten. Enter: de halal manicure.

Halal nagellak

Moslims bidden vijf keer per dag of meer. Voorafgaand aan ieder gebed, dient een kleine wassing plaats te vinden waarbij het water de hoeken van het lichaam raakt, waaronder het nagelbed. Omdat dit een vereiste is om te kunnen bidden, kiezen veel vrouwen eroor geen nagellak, chellac of nepnagels te dragen en versieren ze hun nagels met henna of plaknagels. Dit waren altijd de enige mogelijkheden, tot Inglot Cosmetics een paar jaar geleden met vegan en halal nagellak kwam, waardoor water en zuurstof het nagelbed kan raken terwijl je de nagellak op hebt.

Halal manicure

Ik lakte voorheen mijn nagels met normale nagellak, en haalde het eraf als ik ging bidden. Dat is niet heel gezond voor je nagels en kost veel moeite om zo vaak te doen. Toen ik zocht naar een nagelsalon voor mijn annual zomer pedicure, stuitte ik voor het eerst in mijn leven op een salon die halal manipedi's aanbiedt. Ik was razend benieuwd en maakte direct een afspraak.

Goede kwaliteit

Ik deed vooraf mijn research over de kwaliteit van de nagellak en of het er sneller afgaat dan bij andere nagellakmerken. Ik las veel berichten waarin te lezen was dat de nagellak er al snel af gaat en de kwaliteit niet al te best is. Toch waagde ik het erop. Mijn pedicure was net als alle andere pedicures die ik ooit heb gehad, alleen waren er minder nagellakkleuren om uit te kiezen. Ik betaalde slechts 30 euro en had het gewenste resultaat.

Nu, inmiddels een week later, zit mijn nagellak er nog steeds supergoed op, zonder gechipte stukjes nagellak. Ik ben nog steeds even blij met het resultaat en zie geen verschil in de kwaliteit so far.

Belangrijke optie

Het bieden van de optie van halal manipedi's is belangrijk. Niet alleen voor de consument, maar ook voor de salon. Het verbreedt je doelgroep en zorgt ervoor dat je inclusief werkt. Ook is de nagellak bij veel merken niet alleen halal, maar ook vegan: twee vliegen in één klap!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Make-up