De meest opvallende beauty looks van Paris Couture Week

Van bejewelede gezichten bij Schiaparelli tot make-up tattoos bij Viktor & Rolf

meest-opvallende-beautylooks-paris-couture-week
Getty Images

Afgelopen week vond de Couture Week plaats in Parijs, waar de grootste modehuizen hun exclusieve en delicate haute couture collectie presenteerden voor het aankomend seizoen. We zagen dramatische en dromerige ontwerpen met veel volume en kleur, maar de beautylooks waren minstens zo opvallend en bijzonder. De couture week staat in het teken van dromerige sferen en ontwerpen, waar de beautylooks van modellen het geheel tot een perfect plaatje maken. Van Valentino's fel roze oogschaduw en blush en de make-up tattoeages bij Nederlands designduo Viktor & Rolf tot modellen met embellishments op hun gezicht, armen en nek tijdens de show van Schiaparelli. Wij zetten de meest opvallende beautylooks van de couture week voor je op een rij.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Valentino

Make-up artist Pat McGrath verzorgde de make-up tijdens de dromerige couture show van Valentino. McGrath liet zich voor make-up look voor de show inspireren door de kleurrijke ontwerpen die Valentino's creative director Pierpaolo Piccioli de catwalk opstuurde. Dit resulteert in felgekleurde make-up waarin de oogschaduw overgaat in de blush met glanzende en fonkelende lippen als final touch.

2 Viktor & Rolf

Nederlands designduo Viktor Horsting en Rolf Snoeren kozen voor hun couture show voor het thema do more with less, dat een duurzame patchwork collectie tot gevolg had. Naast opvallende ontwerpen werden de modellen gehuld in een opvallende beautylook, die bestond uit make-up tatoeages naar de hand van make-up artist Peter Philips. Inspirerende woorden en quotes als ‘love’, ‘peace’ en ‘You must be the change you want to see in the world’ werden op de gezichten, armen en nek van de modellen geplaatst, voor een duidelijke boodschap.

3 Dior

De couture lente 2020 show van Dior stond in het teken van vrouwelijke godinnen met als thema The Female Divine. Zo werd de vraag gesteld: 'wat als vrouwen de wereld zouden regeren?' De gouden looks - die overigens geïnspireerd waren op de mode kleding van het oude Griekenland - die deze moderne godinnen toonden op de catwalk werden gecombineerd met een minimalistische beautylook, bestaande uit een lichtrode lip en lichte oogmake-up in de vorm van een dubbele cat-eye. Make-up artist Peter Phillips was wederom verantwoordelijk voor deze look, die werd afgemaakt met een gouden liquid liner ertussen.

4 Schiaparelli

Italiaans modehuis Schiaparelli zorgde deze couture week misschien wel voor de meest opvallende beautylook. Modellen waren gehuld in dramatische couture ontwerpen met veel volume en kleur, die werden afgemaakt met nóg dramatischere beauty elementen om het geheel af te maken. Make-up artist Erin Parsons creëerde de look, die bestaat uit fonkelende embellishments op het lichaam en gezicht van het model, die overlopen op de couture-jurk.

5 Ronald van der Kemp

Nederlandse ontwerper Ronald van der Kemp ging terug naar de jaren '80 als inspiratie voor zijn couture collectie. Opvallende vormgen in sprekende metallic kleuren kwamen terug in zijn ontwerpen, én in de make-up looks. Make-up artist Sil Bruinsma werd geïnspireerd door iconische beelden van Helmut Newton uit 1970 van vrouwen die uitgaan in de Parijse club Le Palace. Het resultaat was opvallende ogen én lippen, in metallic kleuren als goud en zilver op de ogen en uiteenlopend van fel tot donkerrood op de lippen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Make-up