De blauwe oogschaduw trend neemt langzaam Instagram over

Wij zetten onze favoriete looks op een rijtje

street style    paris fashion week   womenswear fallwinter 20202021  day nine
Claudio LaveniaGetty Images

Heb je de blauwe oogschaduw trend al gespot op Instagram? Na de tie-dye trend is dit de nieuwe trend waar Instagrammers mee weglopen. Camila Coelho doet het, Patrick Ta is fan en Diipa Khosla gaat ook mee in de trend met een kleur die we normaal altijd opzij zetten in oogschaduwpaletten. Maar de vraag blijft wel; hoe laat je blauw er mooi uitzien in het echte leven?

Iedereen die al eerder een Instagram make-up trend probeerde weet; het ziet er in het echte leven íets anders uit dan op the 'Gram. Een tintje mosterdgeel in je ooghoek ziet er op Instagram prachtig uit, maar wanneer je het bij jezelf probeert is het vreselijk. Dus. Blauw; yay or nay?

Het goede nieuws is; het is maar make-up. Het gaat eraf. Ook al zie je er vreselijk uit, gebruik een washandje en je ziet er niets meer van. Daarnaast is make-up gemaakt om er mee te experimenteren, dus hoe doen we dat met blauw?

Zoals met alles gaat het er om hoe je het draagt, hoeveel kleur je draagt en hoe bold je het wil maken.

We hebben onze favoriete looks op een rijtje gezet, inclusief moeilijkheidsgraad zodat je weet wat je kan verwachten als je je waagt op het gladde ijs van de blauwe ooglooks.

8 manieren om blauwe oogschaduw te dragen

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Smoked out

Een perfect voorbeeld voor als je net komt kijken in de blauwe oogschaduw business. Een opvallende ooglook met wat blauw in het midden van je ooglid. De klassieke winged liner geeft vorm aan je ogen en the pop of blue zorgt ervoor dat de aandacht naar de ogen getrokken wordt.

Moeilijkheidsgraad: 2/5

2 Langs de wimperrand

Begin met een donkerbruine of zwarte kleur en 'wing' die uit naar de buitenkant van je oog. Dit geeft je oog een mooie vorm en zorgt voor definitie. Voeg wat blauw toe langs de wimperrand en je bent klaar!

Moeilijkheidsgraad: 2,5/5

3 Op je waterlijn

Als je een expert bent in een winged liner, is het moeilijkste al voorbij. Breng een ijzig blauwe kleur aan op de onderste wimperrand om groene en blauwe ogen extra te laten spreken (hoewel de kleur ook prachtig is bij andere oogkleuren!). Als je het wat meer casual wil houden kun je het best een lichtere kleur gebruiken en een crème kleur in de binnenste ooghoek om alles goed te blenden. Als je voor meer definitie wil gaan, gebruik dan een donkergrijze kleur op de waterlijn.

Moeilijkheidsgraad: 2,5/5

4 Twee tinten blauw
Dit bericht bekijken op Instagram

🎨 @jessikabvillegas // #makeup #hair

Een bericht gedeeld door Brittany Sullivan (@brittsully) op

Als je goed kijkt, zie je dat het hele oog omlijnd is met een kobalt blauwe kleur (zelfs op de waterlijn). De kobalt blauwe kleur zit ook op de bovenste wimperrand en een felle turquoise kleur zit op de onderste wimperrand. Samen laten deze kleuren vooral donkere ogen écht poppen. Het trucje is om oogschaduws te gebruiken met veel pigment en daarnaast een flinke laag mascara op je wimpers te smeren.

Moeilijkheidsgraad: 3/5

5 Smoky Blue
Dit bericht bekijken op Instagram

“TÓCAME” My 🇧🇷 Queen @anitta

Een bericht gedeeld door Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta) op

Het ziet er moeilijker uit dan het is. Een smokey eye vereist een hoop geblend, een subtiele overloop van kleuren en een goede omlijning van de ogen (dit kan goed met een navy blauwe kleur en heel veel mascara). Als je het goed doet, ziet het er fantastisch uit!

Moeilijkheidsgraad: 3/5

8 Wing it

Dit is niet voor je gemiddelde werkdag (of je moet van experimenteren houden, dan moet je dat natuurlijk wel lekker doen). Dit is een dramatische manier om voor blauw te gaan en er is wel wat professionaliteit voor vereist. Begin met het omlijnen van je ogen met een kobalt blauwe kleur voor de basisvorm. Laat de kleur tot halverwege het lid komen en neem ook de waterlijn mee. Maak dan een wing tot je wenkbrauwbot. Gebruik een lichtere kleur voor de andere helft van het lid en breng die kleur ook aan op je waterlijn. Dan is het blenden geblazen. Maak de look af met mascara.

Moeilijkheidsgraad: 4,5/5

Dit artikel is eerder verschenen op Glamour UK.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder