Dragon’s blood, of drakenbloed, is de nieuwste trend op beautygebied en zorgt ervoor dat je huid zich helemaal herstelt en er weer jong en gezond uitziet.

Dé oplossing tegen roodheid en acne: drakenbloed

Het natuurlijke ingrediënt is de nieuwste trend op beautygebied

Dragon’s blood, of drakenbloed, klinkt als een element uit Harry Potter, maar niets is minder waar. Het spul is de nieuwste trend op beautygebied. Het gaat ontstekingen tegen en zorgt ervoor dat je huid minder rood wordt.

Drakenbloed
Dr. Sejal Shah, uit New York, legt aan de website Fashionista uit dat dragon’s blood sap uit het hars van de Croton Lechleri-boom, die je kunt vinden in de regenwouden van Peru.

Een hit in Zuid-Amerika
De dermatoloog weten dat het goedje in Zuid-Amerika al jarenlang wordt gebruikt. Het product zou een antibacteriële, ontstekingsremmende en helende werking hebben. ‘Ook kan het dienen als een soort beschermlaag voor de huid,’ vertelt Dr. Sejal.

Natuurlijke ingrediënten
Drakenbloed kan vooral helpen bij een geïrriteerde en ontstoken huid. Volgens de dermatoloog is het opmerkelijk dat dragon’s blood nu pas aandacht krijgt, terwijl het al jaren bestaat. Zij denkt dat dit komt omdat mensen tegenwoordig graag gebruik maken van producten met enkel natuurlijke ingrediënten.

Daarnaast geeft ze aan dat mensen steeds meer op zoek zijn naar producten die hun huid op ‘magische wijze’ kunnen genezen van huidproblemen als roodheid en acne.

Onvoldoende bewijs
Toch is niet iedereen overtuigd van het middeltje. Dr. Nava Greenfield van de Schweiger Dermatology Group in New York laat weten: 'Ik denk niet dat ik het ingrediënt zou aanraden aan mijn patiënten. De enige onderzoeken die ik erover heb gelezen, gaan alleen over het helen van wonden en zelfs dat bewijs is niet voldoende.’

Proberen
Mocht je het toch een keer willen proberen, je koopt skincare producten met dragon’s blood onder andere bij Ici Paris en Easy Cosmetic

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten