Brick walls, glas in lood, grote zwarte lampen en veel licht... Fijn!

Het Haartheater

Brick walls, glas in lood, grote zwarte lampen en veel licht. Fijn!

Gister bracht ik een bezoek aan 'Het Haartheater' in Amsterdam. Een prachtige zaak met New Yorkse allure. Een grote ruimte met brick walls, glas in lood, grote zwarte lampen en veel licht... Fijn!

Opvallend is het Redken color lab in de hoek van de winkel, waar de nieuwe kleurlijn Chromatics -die bestaat uit 58 kleuren - te vinden is. Het zijn zachte kleuringen die minder schadelijk zijn voor je haar, omdat er geen ammonia in zit.

Laatst heb ik mijn haar zelf gekleurd (of beter gezegd ontkleurd). Mijn haar kan mij niet wit genoeg zijn, maar vaak na het ontkleuren zie ik toch nog een gelige gloed waar ik niet blij mee ben. Dat 'probleem' legde ik voor aan kapper Mahis, met wie ik een afspraak had.

Eerst krijg ik een glansspoeling: Shades Gloss. Dit product geeft kleurkarakter aan je haar, zonder ammonia. Mahis kiest voor violet, de kleur die in de kleurcirkel tegenover geel staat en zo mijn kleur neutraliseert. De kleur houdt drie tot vijf weken, mits je het bijhoudt met een grijs-shampoo (die ik dan weer niet iedere dag mag gebruiken, want anders krijg ik Kelly Osborn-violet).

Voor de witte look die ik wil moet er helaas altijd peroxide aan te pas komen, maar om mijn haar te verzorgen sprayt Mahis het product 'Cat' van Redken in mijn haar. Dit geeft een boost, vult het proteïne tekort aan én geeft stevigheid. Mahis vertelde me dat bij het oplichten van het haar, niet alleen het pigment maar tegelijk ook proteïne uit het haar verdwijnt. Sinds 1960 werkt Redken - naar eigen zeggen als eerste haarverzorginsmerk- met proteïne in hun producten.

Voor de styling gebruikt Mahis het product 'Quick Tease', voor een coupe met volume zonder het te touperen. Voordat mijn haar in model is gebracht geeft het product me een beetje een 'There's something about Mary'-gevoel...

Als finishing touch wordt mijn nieuwe coupe ingesprayd met het product '48 control addict'. Dat beschermt je 48 uur tegen luchtvochtigheid. Mijn haar voelt heel zacht maar stevig aan, ook na die extreme fixatie.

Als klap op de vuurpijl krijg ik nog een tip: "was je haar, gebruik daarna een masker en als laatst gebruik je je conditioner, want die sluit de haren weer af!"

Bedankt Haartheater en dankjewel Mahis! Met een nieuwe gloed en glamourous geföhnd haar verlaat ik het prachtige pand.

Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten