Dit is wat een bindweefselmassage met je huid doet

Een behandeling die de moeite waard is om aan je beautyritueel toe te voegen

Bindweefselmassage. Grote kans dat je erover gehoord of gelezen hebt. Nooit geprobeerd? Wellicht is het dan tijd om het tij te keren. Althans, dat bleek de juiste beslissing voor mij omdat mijn huid nu veel meer kleur heeft. Maar er zijn meer positieve effecten als het gaat om de gezichtsmassage. Een tipje van de sluier: de doorbloeding en de zuurstoftoevoer worden beter en de huid egaliseert en glanst.

Voordeel blijkt nadeel
“Wauw, je hebt een uur gesport en je ziet nooit ook maar één rode plek in je gezicht,” krijg ik regelmatig te horen. Ja, daar ben ik zelf eigenlijk best blij mee. Ik kan moeiteloos na een hevige sportsessie direct door naar een afspraak, zonder dat mensen zich afvragen of het wel goed met me gaat.

Bindweefselmassage
Toch blijkt mijn ‘geschenk’ iets minder geschenkwaardig. Eenmaal in de stoel van Sanne Swinkels vertelt ze mij dat daar niet alleen maar voordelen aanzitten, omdat het ook een teken kan zijn van een slechte doorbloeding. Gelukkig biedt haar bindweefselmassage uitkomst dus besluit ik de proef op de som te nemen. Ik onderga een bindweefselmassage kuur.

“Bindweefselmassage is de sportschool voor de huid. Eén keer trainen zet ook geen zoden aan de dijk.

Wat doet het?
Even een korte uitleg. Je huid heeft voedingsstoffen nodig om elastisch en jong te blijven. Dit haalt je huid uit bloed. Het is daarom goed dat er genoeg bloed door je huid stroomt. Als je hoofd snel rood wordt, betekent dit dat je huid in ieder geval genoeg zuurstof krijgt. Als dit niet het geval is, dan kan je huid de nodige energie missen en last hebben van blokkades. Ook afvalstoffen kunnen minder goed afgevoerd worden. Dit kan ervoor zorgen dat je sneller rimpels krijgt. Meestal zit je huid dan te dicht op je spieren. Dit kan weer te maken hebben met spanning op je gezicht.

Stress of inspanning
Dat laatste kan bij mij wel eens het geval zijn. Bij stress of inspanning komt er spanning op mijn kaken te staan. De weken na de behandeling betrap ik me er dan ook geregeld op dat ik mijn kaken te pas en te onpas op elkaar klem.

Indeling behandeling
Sanne schat in dat ik 4 behandelingen nodig heb. De eerste 3 behandelingen vinden iedere week plaats. De laatste behandeling is na een rustperiode van 3 weken om de huid te laten ‘terugveren’. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ik de behandeling regelmatig herhaal. Dit kan in combinatie met bijvoorbeeld een facial een keer in de 6 weken, zodat het vanaf dan bij mijn vaste beautyroutine hoort.

De eerste behandeling
De eerste behandeling is het heftigst omdat mijn huid het meest vast zit, ofwel de zogeheten ‘verklevingen.' Mijn huid wordt een uur lang stevig gemasseerd en dat voel je, zij het op de ene plek heftiger dan op de andere. Voor mij is mijn kaak het pijnlijkst, maar dat is natuurlijk niet gek wat betreft de spanning op mijn gezicht waar ik het eerder over had.

Sanne gebruikt diepe massagetechnieken zodat de middelste huidlaag een boost krijgt.

Een klein kleurtje
Na de behandeling krijg ik een dikke crème op. Mijn huid heeft ietwat kleur als ik de salon uitloop, en dan vooral op mijn wangen. Eenmaal thuis trekt het snel weg. De volgende dag is het een beetje beurs, maar dat voel ik alleen als ik mijn kaken aanraak.

Bindweefselcellen
Dat is niet gek. Sanne gebruikt namelijk diepe massagetechnieken zodat de middelste huidlaag een boost krijgt. De bindweefselcellen vervormen hierdoor en als reactie worden je diepere huidlagen aangezet tot vernieuwing. Sanne vertelt dat mijn fibroblasten aan het werk worden gezet. Dit zijn vezels in de huid die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine, wat je huid steviger en soepeler maakt.

De tweede behandeling
De tweede sessie is al een stuk minder gevoelig. Ik kan zelfs ontspannen. Mijn huid reageert sneller op de massage dan de eerste keer. Dat betekent dat mijn gezicht sneller een rode gloed krijgt. Een aantal dagen na de behandeling merk ik het met sporten. Ik heb na het trainen voor een langere tijd een gezonde blos op mijn wangen.

De derde behandeling
De derde lijkt op de tweede. Het grote verschil is dat ik nu zelf ook verandering merk in de structuur. Mijn huid voelt letterlijk losser over mijn spieren te liggen. Van de massage voel ik ondertussen niks meer. De ‘kuur’ sluiten we af na de vierde behandeling, deze vindt 4 weken later plaats. Die tijd had mijn huid nodig om rust te nemen. Mijn huid zit alweer iets vaster, maar dat is volgens Sanne niet gek. “Bindweefselmassage is de sportschool voor de huid. Eén keer trainen zet ook geen zoden aan de dijk."

Resultaat
Ik kan uiteraard niet zeggen wat mijn huid op de lange termijn gaat doen, maar ik kan wel zeggen dat ik echt voel dat het soepeler is. Daarnaast reageert mijn huid sneller op warmte, wat voor mij een goede ‘graadmeter’ is om te checken of mijn huid gezond is. Extra leuk: mijn collega’s zagen zonder iets te weten iets aan mijn gezicht. “Je hebt een glow, ben je een aantal dagen weg geweest?” Nee lieve mensen, nee. Naar Sanne Swinkels aan de Toldwarsstraat in Amsterdam. Die klopt het matrasje van mijn huid gewoon weer op.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Skincare