5 redenen om je huid te hydrateren vóór een work-out

Smeren voordat je gaat sporten zorgt voor een mooie huid

estee-lauder-hydrateren-voor-sport
Getty Images

Je huid verzorgen na een work-out klinkt heel logisch. Maar heb je er weleens over nagedacht om je gezicht te verzorgen vóórdat je naar de sportschool gaat? Nee? Think again!

Volgens de beauty experts van Estée Lauder is het namelijk super belangrijk om een goede verzorging te gebruiken voordat je gaat sporten. Daarom ontwikkelde het merk de nieuwe Daywear huidverzorgingslijn.

Maar, waarom is het eigenlijk zo belangrijk om je huid te verzorgen voordat je gaat sporten? Read on!

Eerst smeren, dan sporten
Tijdens een gemiddelde work-out verlies je namelijk flink wat vocht. En eigenlijk is het alleen daarom al super belangrijk om een goede moisturizer te gebruiken, zo stelt Estée Lauder. Want door het vocht dat je verliest tijdens het sporten, krijg je namelijk sneller lijntjes, dode huidcellen en een doffe teint. Maar er zijn nog meer redenen om flink met de DayWear producten van Estée Lauder te gaan smeren voor een workout. Wij zetten ze voor je op een rij:

1. Je voorkomt verstopte poriën
Een goede crème, zoals de DayWear Multi-Protection Anti-Oxidant 24H-Moisturizer SPF15, vult je vochtbalans aan en voorkomt zo niet alleen dat je huid uitdroogt, maar ook dat je overdadig gaat transpireren. Want dat kan weer zorgen voor verstopte poriën van je huid. Kortom: smeren maar!

2. Het biedt bescherming tegen de zon
Sport je graag in de buitenlucht? Dan is het extra belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon en andere schadelijke invloeden. De DayWear crème bevat een door Estée Lauder zelf ontwikkeld Super Anti-Oxidant Complex. Klinkt ook complex, maar het zorgt er simpelweg voor dat je huid de hele dag optimaal beschermd is tegen UV licht, stress en vervuiling. Yes!

3. Je voorkomt uitdroging en veroudering
Hydratatie is super belangrijk voor je huid. Het voorkomt namelijk uitdroging - één van de factoren die bijdraagt aan vroegtijdige veroudering van de huid. Je kunt je daarom wel voorstellen hoe belangrijk het is om tijdens een flinke work-out de hydratatie van je huid op peil te houden. De DayWear crème van Estée Lauder bevat een mix van vochtinbrengende stoffen en lipiden die garant staan voor 24 uur lang hydratatie.

4. Het geeft je een komkommerfris huidje
Behalve dat je je huid wilt beschermen, wil je natuurlijk ook een beetje met een fris koppie in de sportschool verschijnen. De DayWear van Estée Lauder is voorzien van een zogenaamd komkommeraroma met bloembladextracten van zuiver jasmijn, viooltjes en cyclaam. Krijg je niet al een fris gevoel bij het idee?

5. En een gezonde uitstraling
Wil je geen make-up dragen naar de sportschool, maar wel een egale, stralende gloed? Gebruik dan de DayWear Sheer Tint Release van Estée Lauder eens. Die geeft je huid een super mooie en natuurlijke glow en heeft dezelfde beschermende eigenschappen van DayWear.

Estée Lauder

De nieuwe DayWear huidverzorgingslijn is verkrijgbaar via de webshop van ICI Paris XL.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Skincare