Met deze (kosteloze!) hack voorkom je vlekken door zelfbruiner

Voor het geval je ook in de herfst en winter een sun-kissed huid wil

hack-vlekkeloze-zelfbruiner
Unsplash

Een goeie tan kan er vaak voor zorgen dat je er nét iets fitter en gezonder uitziet. In de zomer is het niet zo lastig om een sun-kissed huid te krijgen (let wel: je moet je huid goed beschermen tegen de zon!). In de herfst en winter kom je net iets minder makkelijk aan een kleurtje.

Aangezien de zonnebank (heel!) slecht voor je is en spray tans vaak duur zijn, is de beste optie misschien wel een zelfbruiner. Het grootste nadeel van dit goedje is dat de crème wel eens vlekkerig kan uitpakken. But no more: er bestaat een fijne truc waardoor je je zelfbruiner gegarandeerd vlekkeloos (ha!) aanbrengt.

De gouden tip
Volgens de Britse Glamour komt influencer Elle Ferguson met de gouden tip. Volgens haar moet je vóórdat je zelfbruiner opsmeert, eerst je lichaam wassen met ijskoud water. De kou zorgt ervoor dat je poriën sluiten. Wanneer je daarna zelfbruiner aanbrengt, gaat de crème niet in je poriën zitten, maar wordt het gelijkmatig verdeeld over je huid. Simple as that.

Om een optimaal zelfgebruind-resultaat te krijgen, kun je nog op een aantal andere dingen letten:

 1. Voorzorg
  Zorg vóór het smeren ervoor dat je overtollige lichaamsbeharing verwijderd hebt en dat je huid niet droog is (gebruik zo nodig moisturizer).
 2. Aanbrengen
  Tijdens het aanbrengen kun je het beste een plastic handschoen gebruiken (de handschoen verdeelt de crème beter en zorgt ervoor dat je geen oempa loempa-handen krijgt).
 3. Nazorg
  Geef je huid na het smeren genoeg tijd en ruimte om te drogen. Draag weinig en losse kleren, ga niet meteen erna in bad en wacht een dag met scheren. Smeer je huid de dagen erna regelmatig in met moisturizer, zodat je teint langer mooi blijft.
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Skincare