Gezichtsmaskers voor de gecombineerde tot vette huid

Een skincare specialist leert je meer over dit huidtype en deelt de beste producten

happy young woman taking selfie with female friends wearing facial cream in bathroom at home
Klaus Vedfelt

Weet jij zeker dat jij een gecombineerde tot vette huid hebt? Skincare specialist Sanne Swinkels van de gelijknamige salon Sanne Swinkels Skin Care vertelt je meer over dit huidtype en deelt de meest geschikte producten voor dit huidtype.

Gecombineerde huid

Een gecombineerde huid heeft vaak een vettere t-zone ( voorhoofd, neus en kin) dan de rest van het gelaat. Voor de gecombineerde tot vette huid zijn verschillende ingrediënten geschikt.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Twee verschillende maskers

Wanneer je een gecombineerde huid hebt, zou ik adviseren om 2 verschillende maskers te gebruiken. Anders wordt de vette zone alleen maar vetter en de droge alleen maar droger. Kies voor de t-zone een masker voor de vettere huid en voor de wangen een masker voor de droge, gevoelige of normale huid. Zoek met beleid de juiste maskers, want bij verkeerd gebruik van skincare kan de samenstelling van de gecombineerde huid plaatselijk veranderen.

Ingrediënten voor een vette huid

Een vette huid is een huid met een hogere talgproductie. De huid gaat gedurende de dag glimmen. Hormoonveranderingen, stress, en gebruik van zuivel kunnen de talgproductie stimuleren. Ingrediënten die goed werken op een vette huid zijn Beta Glucaan, Green tea, Niacinamide, Papaya, Quercetin, Vitamine C, Zoethoutwortelextract. Vermijd irriterende, uitdrogende en verstoppende stoffen. Deze maken de huid alleen maar vetter.

Maskers op basis van klei, met name de poedervariant, zijn effectief. Klei is in staat bacteriën en schimmels te doden en absorbeert overtollig olie en talg. Er bestaan witte, grijze en groene kleisoorten. De witte werkt kalmerend (gevoelige huid), de grijze ontstekingsremmend en de groene absorberend (op talg). De poeders kunnen worden aangemaakt met water of olie. Laat de maskers nooit helemaal opdrogen. Zo voorkom je een trekkerige huid en beschadigingen. Hierdoor is de optie olie dan ook beter dan water.

Omdat een kleimasker weinig kan doen met dode huidcellen, is het belangrijk om altijd eerst een product te gebruiken waarmee je de dode huidcellen weghaalt. Dit kan met een peelingmasker.

Salicylzuur voor de onzuivere en vette huid

Een ander ingrediënt dat goed werkt voor de onzuivere en vette huid is salicylzuur. Dit ingrediënt komt ook voor in maskers. Het zuur breekt cellen los die aan elkaar vast zitten en dat zorgt voor minder mee-eeters en puistjes. Salicylzuur is vetoplosbaar en werkt ontstekingsremmend. Het behoort tot de Beta Hydroxy Zuren ( BHA’s) en wordt gewonnen uit de schors van de wilg. Het zuur kan dode huidcellen en poriën goed schoonmaken.

Verder is charcoal (ofwel houtskool) populair om de onzuivere huid aan te pakken. Het exfolierende ingrediënt absorbeert olie en talg, laat de huid schoner achter en zorgt ervoor dat de kans op ontstekingen kleiner wordt. Ook de poriestructuur verstrakt en wordt kleiner. Glamour zocht en vond daarom vier heerlijke gezichtsmaskers om jouw huid een boost te geven. Zoals de gloednieuwe Super Radiance Resurfacing Facial van Charlotte Tilbury. Dit is een masker dat twee in één eigenschappen heeft; een multipurpose product, dus. Daar houden wij van. Het masker herstelt de huid en gaat fijne lijntjes, hyperpigmentatie en een ongelijkmatige huidtextuur tegen. Daarnaast bestaat de formule uit hyaluronzuur en avocado-olie die de huid hydrateren. De AHA, BHA en PHA die eraan zijn toegevoegd verfijnen de poriën, breken talg af en dode huidcellen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ga je liever voor een kleimasker? Kies dan het houtskool kleimasker van De Tuinen. Houtskool heeft een diepreinigende werking. Het trekt als het ware net als een magneet overtollig vuil, talg en oliën uit de huid. Het resultaat? Na het gebruik voelt de huid extreem schoon en fris! Je shopt ze hieronder.

Andere huidtypes

Kom jij na het lezen van dit artikel tot de conclusie dat je geen gecombineerde tot vette huid hebt? Lees meer over de 6 verschillende huidtypes.

      This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
      Advertentie - Lees hieronder verder
      Meer van Skincare