Gezichtsmaskers voor de droge huid

Skincare specialist Sanne Swinkels deelt de beste producten om je huid een boost te geven

Gezichtsmaskers voor de droge huid
Glamour

Ben jij er zeker van dat jij een droge huid hebt? Dan kun jij met behulp van deze lijst een geschikt gezichtsmasker uitkiezen. Skincare specialist Sanne Swinkels van de gelijknamige salon Sanne Swinkels Skin Care legt je uit waar je op moet letten.

Van crèmemaskers tot sheetmaskers en peelingmaskers

De meest gebruikte maskers voor de droge huid zijn crèmemaskers en sheetmaskers, gevolgd door het peelingmasker. Een kleimasker zou ik niet snel adviseren, aangezien dit de huid nog verder kan uitdrogen.

Een droge huid is vaak een beschadigde huid, waarbij veel vocht verdampt. Met een masker kun je tijdelijk de huid afsluiten waardoor het vocht weer toeneemt en de beschermfunctie van de huid herstelt. Je herkent dit type huid vaak door schilfers of een droog gevoel.

Heb jij een droge huid? Zoek dan naar een gezichtsmasker met één of meerdere van onderstaande ingrediënten.

 • Glycerine is een natuurlijk bestanddeel van vetten en oliën. Het werkt hydraterend en goed in combinatie met hyaluronzuur. (red: is in staat vocht vast te houden en aan te trekken)
  • Panthenol; pro-vitamine b5 met hydraterende en oliënde eigenschappen
   • Niaciamide ofwel Vitamine B3 is een populair ingrediënt. Het zorgt voor de aanmaak van natuurlijke huidvetten. Deze vetten versterken de beschermfunctie van de huid en zorgen voor minder vochtverlies. Niaciamide werkt ook licht exfoliërend, waardoor men minder snel last krijgt van schilfertjes
    • Hyaluronzuur werkt hydraterend en is goed in combinatie met glycerine. Het is een stof dat ook in je eigen lichaam voorkomt. Het duwt rimpeltjes en fijne lijntjes naar buiten
     • Jojobaolie kan ook erg effectief zijn. Deze plantaardige olie kan vocht vasthouden en bevat ook antioxidanten. Let er wel op dat de olie niet teveel toevoegingen bevat. Dit kan de huid irriteren
     • Vaseline (petrolatum) en paraffine kunnen in sommige gevallen geschikt zijn
      • Glycolzuur (AHA) verbetert de vochtbalans en verwijdert schilfertjes

       Deze ingrediënten sluiten de huid tijdelijk af en houden het vocht vast. Dat resulteert in een gladde en strakkere huid. Breng het masker aan als de huid nog een beetje nat is. Dan dringen de wateroplosbare ingrediënten beter in de huid.

       Een vochtarme huid is geen droge huid

       De vochtarme huid en de droge huid worden nog wel eens door elkaar gehaald, maar een vochtarme huid is niet hetzelfde als een droge huid. Een vochtarme huid is geen huidtype, maar een huidconditie en kan tijdelijk zijn. Ieder huidtype kan vochtarm zijn, zelfs een vette huid!

       Een droge huid heeft wel het snelst last van vochttekort. Als een vochtarme huid bij een vette huid ontstaat, dan heeft dit vaak te maken met het gebruik van verkeerde producten of van bepaalde medicatie.

       Een vochtarme huid mist water. We noemen het ook wel een gedehydrateerde huid. Om de huidconditie te verbeteren moet je de barrière van de huid herstellen en de huid voldoende hydrateren. Dit kan onder andere met met Vitamine C, Niacinamide, ceramiden, hyaluronzuur, plantaardige oliën, siliconen en vaseline.

       Andere huidtypes

       Kom jij na het lezen van dit artikel tot de conclusie dat je geen gecombineerde tot vette huid hebt? Leer hier meer over de 6 verschillende huidtypes.

       This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
       Advertentie - Lees hieronder verder
       Meer van Skincare