Gezichtsmaskers tegen rimpels en fijne lijntjes

Een skincare specialist deelt de fijnste maskers om lijntjes en rimpels te verminderen

Gezichtsmaskers tegen rimpels
Glamour

Heb jij (je eerste) fijne lijntjes en rimpels ontdekt? Skincare specialist Sanne Swinkels van de gelijknamige salon Sanne Swinkels Skin Care legt uit wat voor type masker geschikt is voor jouw huid en welke ingrediënten de juiste ondersteuning van je huid biedt.

Van een sheetmasker tot een peeling- crème of collageenmasker

Wanneer je op zoek bent naar een geschikt gezichtsmasker om je fijne lijntjes en rimpels mee 'op te vullen', dan kun je zowel een sheet-, als een crème-, collageen of peelingmasker gebruiken. Het is vooral belangrijk dat je een product uitkiest met de volgende ingrediënten.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Ingrediënten geschikt voor een huid met rimpels en fijne lijntjes

 • Glycolzuur is een fruitzuur gewonnen uit honing en rietsuiker. Het staat bekend als Alpha Hydroxy Acids (AHA’s) en heeft een exfoliërende werking. Het zuur dringt wat dieper door in de huid en kan beschermend werken tegen schade door de zon. In hoge concentraties kan het ingrediënt elastine- en collageenvorming stimuleren, wat zorgt voor meer soepelheid en stevigheid. Precies wat je huid nodig hebt als de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar zijn!
  • Niaciamide, vitamin B3, (zie boven ) stimuleert de celvernieuwing waardoor de huid strakker, gladder en frisser blijft. Tevens beschermt het tegen de schade van zon. Een stof die iedere huid daarom kan gebruiken.
   • Vitamine C stimuleert de vorming van collageen voor de stevigheid van de huid. Het is een anti-oxidant en kan uv-schade beperken.
    • Vitamine A-zuur, beter bekend als Tretinoïne en Retinol. Het verbetert de huidstructuur en maakt rimpels minder diep en zichtbaar. Het stimuleert de celvernieuwing en aanmaak van elastine en collagene vezels, die zorgen voor een soepele en stevige huid. Tevens remt het ook de afbraak van deze vezels en verlengt het de levensduur hiervan. Het gevolg is een gladdere, strakkere en egalere huid. Lees in het artikel 'Dit moet je weten over ingrediënten in je huidverzorgingsproducten' meer over de stof retinol.

     Hieronder deelt skincare specialist Sanne Swinkels de fijnste gezichtsmaskers tegen rimpels.

     Andere huidtypes

     Weet jij niet zeker welk huidtype je hebt? In het artikel 'Beste gezichtsmaskers per huidtype' lees jij meer over de 6 huidtypes en welk gezichtmasker er geschikt is voor jouw huid.

       This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
       Advertentie - Lees hieronder verder
       Meer van Skincare