Gezichtsmaskers voor de gevoelige huid

Maskers met deze ingrediënten beschermen en kalmeren de huid en herstellen de vochtbalans

Gezichtsmaskers voor de gevoelige huid
Glamour

Is jouw huid gevoelig? Dan kun jij met behulp van deze ingrediëntenlijst een geschikt gezichtsmasker uitkiezen. Skincare specialist Sanne Swinkels van de gelijknamige salon Sanne Swinkels Skin Care legt je daarnaast ook uit welke ingrediënten je het beste kunt vermijden.

Oorzaak gevoelige huid

Een gevoelige huid herken je snel. Deze is vaak dunner en fijner van structuur dan andere huidtypes. Daarnaast reageert het snel op veranderingen. Soms wordt een gevoelige huid veroorzaakt door een huidaandoening of allergie voor een bepaald ingrediënt, maar een overvloed aan of het gebruik van ongeschikte cosmetica kan ook een trigger zijn. In een enkel geval kun je de echte oorzaak niet achterhalen.

Geschikte ingrediënten bij een gevoelige huid

Bij een gevoelige huid is het belangrijk om skincare te gebruiken die je huid tot rust brengt. Less is more. De vraag is daarom of een masker voor dit huidtype een must is. Wil jij je verwenmoment echt niet missen? Introduceer het masker dan stapsgewijs. Maskers die de volgende ingrediënten bevatten kunnen in de meeste gevallen zonder problemen worden ingezet bij een gevoelige huid. Deze ingrediënten beschermen en kalmeren de huid en herstellen de vochtbalans.

 • Antioxidanten,
 • Allantoine
 • Betaglucaan
 • Druivenpitextract (Grape Seed)
 • Glycolzuur
 • Groene Thee
 • Niacinamide
 • Vitamine C en E
 • Salicylzuur
 • Zoethoutwortelextract

  Probeer ingrediënten die de huid makkelijk irriteren te vermijden, zoals alcohol (gedenatureerd), kleurstoffen en parfum. Bewaarstoffen, zoals parabenen, kun je ook beter vermijden. Vaak denkt men dat maskers met plantaardige ingrediënten een goed alternatief zijn. Helaas is dit niet het geval wegens een aantal grote allergie-uitlokkers. Denk daarbij bijvoorbeeld aan eucalyptus, mint en lavendel. Lees hier meer over ingrediënten die je het beste kunt vermijden in skincare.

  Andere huidtypes

  Kom jij na het lezen van dit artikel tot de conclusie dat je niet zeker bent van je gevoelige huidtype? In het artikel 'Dit zijn de beste gezichtsmaskers per huidtype' vertelt skincare specialist Sanne Swinkels meer over de 6 verschillende huidtypes. Het is altijd het beste om een skincare specialist naar je huid te laten kijken om je huidtype te bepalen. Alleen zo weet jij zeker of je de juiste producten voor jouw huid gebruikt.

    This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
    Advertentie - Lees hieronder verder
    Meer van Skincare