Kendall Jenner reageert via Instagram op alle ophef rondom haar acne-campagne

Dat ging niet helemaal zoals verwacht...

Begin januari was er nogal wat te doen om een nieuwe campagne met Kendall Jenner in de hoofdrol. Het 23-jarige model is het nieuwe gezicht van skincaremerk Proactiv. Dat nieuws werd op 6 januari wereldkundig gemaakt via een teasende video.

Teasen deed-ie, alleen niet op een positieve manier. De video viel bij veel mensen niet in de smaak, wat vooral kwam door de bombastische manier van communiceren. Via de video werd gesuggereerd dat Kendall 'haar meest persoonlijke, pure' verhaal ooit zou delen. Een maatschappelijk probleem, waar het model anderen bij kan helpen. Er werd nog geen merk genoemd, alleen een probleem (zie onderstaande).

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Nu blijkt dat het om een campagne gaat voor Proactiv waarin ze over haar huidproblemen vertelt. Met haar bekendheid wil ze jonge meiden helpen die ook last hebben van acne. Een mooie insteek, alleen is het heikel punt bij velen dat ze dit communiceert via een 'gewone' campagne waar ze waarschijnlijk grof geld mee verdient. Daar geeft ze nu meer uitleg over via Instagram.

Uitleg
Kendall laat via haar nieuwste, make-uploze foto, weten dat ze zich ervan bewust is dat er 'veel grotere problemen gaande zijn in de wereld'. Vroeg heeft ze zowel mentaal als fysiek veel last gehad van acne, waar ze nu - naar eigen zeggen - een manier voor heeft gevonden (Proactiv). Nu wil ze andere meiden helpen om het taboe rondom huidproblemen bespreekbaar te maken.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

"Lijden aan acne was slopend voor me. Sinds mijn jeugd moest ik hiermee omgaan, wat bij mij voor veel angst en onzekerheid heeft gezorgd. Ik denk dat we als mensen niet genoeg praten over onze onzekerheden omdat we in een tijd leven waarin 'perfectie' de standaard is," begint ze.

Ze vervolgt: "We kiezen de mooiste momenten uit om online te posten. Ik wil graag aan een jongere generatie laten zien dat niet alles perfect is. Onzeker zijn over mijn acne gaf me een dikke huid, maar ik gun het niemand om zich zo te voelen. Na ontelbaar veel behandelingen heb ik eindelijk iets gevonden dat mijn huid rustig houdt. Het was een lange weg, maar ik ben blij met mijn huid zoals 'ie nu is. Ik dacht niet dat de dag ooit zou komen waarop ik me zelfverzekerd genoeg voel om een make-uploze foto te posten. Mijn doel is om een dialoog te starten rondom skin positivity."

Om negatieve comments te voorkomen, heeft Kendall ervoor gekozen de comments onder de foto uit te schakelen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Skincare