Dit moet je weten over de ingrediënten in je huidverzorgingsproducten

Een huidtherapeut geeft uitleg

creme-drogist
Dennis Swiatkowski

Hyaluronzuur en Retinol. We zien het steeds vaker in de ingrediëntenlijst van huidverzorgingsproducten staan. Maar wat voor ingrediënten zijn het eigenlijk en wat doen ze voor onze huid? Gelukkig is daar KNAP Skincare huidtherapeut Maaike Lamme die ons precies kan vertellen hoe het zit.

Hyaluronzuur

Wat zijn de effecten van hyaluronzuur op je huid?
"Hyaluronzuur is een perfect ingrediënt om je huid goed te hydrateren. Er zitten geen nadelen aan dit product. In de winter of wanneer je ouder wordt, wordt je huid vochtarmer. Je hebt dan meer hyaluronzuur nodig (wordt daarom vaak in de winter toegevoegd aan skincare-routine). De lichaamseigen stof kan 1000 keer het eigen gewicht aan vocht vasthouden. Zodra je hyaluronzuur aanbrengt op je huid, trekt het vocht naar zich toe en blijft het daar ook zitten. Daardoor krijg je een meer gehydrateerde huid. Fijne lijntjes die zijn ontstaan door droogte, worden opgevuld. Je ziet er fris en gezond uit."

Retinol

En die van Retinol?
"Retinol is een vorm van vitamine A. Het is een krachtig ingrediënt dat bij verkeerde dosering voor huidirritatie kan zorgen zoals schilfering, roodheid, jeuk. Zo mag je het bijvoorbeeld alleen ‘s avonds aanbrengen omdat retinol gevoelig is voor zonlicht. Het is dus belangrijk dat je je laat adviseren over de dosering en het gebruik van deze stof.

Echter, als je retinol op de juiste manier gebruikt, heeft het veel voordelen. Op korte termijn krijg je fijnere poriën, een frissere blik en egalere huid. Doordat je meer collageen aanmaakt, krijg je op de lange termijn een stevigere huid en minder rimpels. De algemene huidconditie verbetert."


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Skincare