Waarom je ook in de herfst en winter SPF moet smeren

Ook al schijnt de zon nu niet zo vaak, toch is het belangrijk je te blijven insmeren

belang-spf-najaar-beauty
Joel Mott

Nu de zomer achter ons ligt en de herfst en winter in aantocht zijn, is zonnebrand en SPF-crèmes opsmeren wellicht niet langer onderdeel van je routine. Hoe gek het misschien ook voelt, ook in het najaar is het smeren van SPF cruciaal voor een gezonde huid. Vooral in je beauty routine houden, dus!

Huid beschermen tegen zon

In de zomer bescherm je je huid tegen schadelijke UV-stralen van de zon. En hoewel deze in de zomer inderdaad veel heftiger aanwezig zijn, is het belangrijk je huid ook buiten de zomer te coveren met SPF-crème. De schadelijke UV-straling is altijd aanwezig in de zon, ook als deze minder hevig schijnt of als het bewolkt is - de straling gaat namelijk dwars door wolken heen. Dat betekent dat je het hele jaar door bent blootgesteld aan een straling die zorgt voor huidveroudering, pigmentvlekken, verslapping van de huid en die rimpeltjes creëert.

Waarom je SPF moet gebruiken

Bovendien beschermt een goede SPF-crème tegen meer dan alleen schadelijke UV-stralen. Door je gezicht goed in te smeren blokkeer je eventuele sporen van luchtvervuiling op je huid, die tevens bijdragen aan een versnellend verouderingsproces van je huid. Je hoeft niet per se te gaan voor een klassieke zonnebrandcrème om de nodige bescherming te krijgen - tegenwoordig wordt SPF in talloze beautyproducten opgenomen, zoals gezichtscrèmes en tinted moisturizers, en bestaan er ook UV-werende crèmes als basis voor je beauty routine. Daarom shop je hieronder de fijnste beautyproducten met SPF om ook het najaar beschermd en verzorgd door te komen.

Shop, shop, shop

Product, Text, Font, Logo, Design, Brand, Technology, Electronic device, Graphic design, Room,
Mastercard

Shop online en betaal met Mastercard. Vrijwel al je aankopen zijn dan verzekerd tegen schade, verlies, diefstal of verkeerde levering. Wil je meer te weten komen over de voordelen van een creditcard van Mastercard?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Meer van Skincare