De Favs van: Selma Omari

“Confidence is het beste accessoire”

selma omari
Annemarie Kuus

In Glamour's gloednieuwe rubriek ‘De Favs Van’, gaan we opzoek naar de beauty- en skincaregeheimen van inspirerende vrouwen en influencers. Zij doen een boekje open over hun favorieten merken en producten, en delen handige tips. Deze keer: YouTuber Selma Omari.

De Marokkaans/Irakese twentiesomething Selma Omari, is nu zo’n 3 jaar actief op YouTube en met succes: Selma heeft meer dan 100.000 abonnees en ook op Instagram is ze met haar 370 duizend volgers populair. Selma staat voor eerlijkheid en gelijkheid en is niet bang om haar ongezouten mening te geven. Ze is begin september verloofd, met haar grote liefde Sofiane Boussaadia. En last but not least: ze is een pro op het gebied van skincare en ook op gebied van haar en mode zit het met haar kennis en smaak wel goed. Lucky us, dat ze haar beautygeheimen vandaag met ons wil delen.

Selma Omari’s skincare secrets

Skincaregoeroe Selma Omari vindt haar huid erg belangrijk. Haar gemiddelde skincare routine duurt zeker twintig minuten en ze deinst niet terug voor een bijzondere facial. “Mijn extreemste facialervaring? De Vampire Facial. Hierbij gebruiken ze je eigen bloed om je gezicht op een ‘natuurlijke’ manier te liften.” Een iets minder enge, maar heel fijne facials die Selma aanraadt, zijn de OxyGeneo super facial en microneedling met een dermapen 4 behandeling. “Daar krijg je zo’n mooie egale huid van.”

“Ik plamuur nooit laag op laag”

Dat Selma een stralende huid heeft, is duidelijk, maar is het niet ook deels een kwestie van geluk en goede genen? “Nee,” antwoordt ze. “In mijn pubertijd heb ik last gehad van hormonale acne en dat heb ik soms nog steeds. Vroeger had ik veel kleine puistjes op mijn voorhoofd, maar die zijn gelukkig weg.” Hoe zij ervan afkwam? Door haar huid goed schoon te maken en niet al te veel make-up te gebruiken. “Ik draag wel make-up, maar met mate. Ook tijdens events (waarbij ik altijd net iets meer opdoe), houd ik het redelijk subtiel en plamuur ik niet laag op laag.”

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Het goed schoonmaken van je gezicht begint met het gebruiken van de juiste producten. Selma gebruikt graag de Clinique Balm, “dit product smelt letterlijk de make-up van je gezicht af”. Daarnaast noemt zij de Solution exfoliating skin perfector van Glossier (helaas niet in Nederland verkrijgbaar) en is ze weg van het merk SiNOZ, dit is van oorsprong een Turks merk met, volgens Selma, fantastische peelings, maskers en een heel goede blemish cream. “Ik gebruik de dagcreme van SiNOZ elke dag, ook als ik maar één minuut heb”

Selma’s haar ziet er altijd glanzend en zacht uit, om jaloers van te worden… “Ik kan niet zonder conditioner. Als mijn haar stug aanvoelt, heb ik altijd meteen het gevoel dat het afbreekt. Als je een goede conditioner gebruikt, is je haar gehydrateerd en zacht.” Wat je vooral niet moet doen als je gezond haar wil, is je lokken laten blonderen, “ik heb het zelf een keer gedaan, maar toen brak het af.” Wil je je haar snel laten groeien? “Neem dan af en toe een hoofdhuidmassage,” raadt Selma aan. “Dit werkt namelijk fantastisch om je hoofdhuid te stimuleren.”

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Selma Omari’s kleding: “mijn stijl is niet te peilen”

“Mijn outfits hangen helemaal af van mijn mood. De ene keer wil ik punkrock, de andere ga ik voor een chique look, dan is het weer romantische of sexy, ik weet nooit van tevoren waar het heen gaat. Ik houd ervan om een statement te maken met mijn outfit en confidence is altijd het beste accessoire.”

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Op dit moment is Selma’s favoriete kledingmerk Zimmerman. “Zij hebben allemaal hele vrouwelijke items, you can dress it up, you can dress it down”. Selma vindt het leuk om dure items, zoals een mooie tas, te combineren met betaalbare kleding van bijvoorbeeld Zara of House of CB. “Natuurlijk houd ik van mooie spullen en ben ik extra zuinig op mijn merktassen en accessoires, maar uiteindelijk is het allemaal maar materie. Er zijn veel belangrijkere dingen in de wereld.”

“Zij heeft zoveel power, dat ze mij ook een zelfverzekerd gevoel geeft.”

De powervrouw en popartiest Rihanna, is voor Selma een inspiratiebron op modegebied. “Zij heeft zoveel power, dat ze mij ook een zelfverzekerd gevoel geeft." Ook Amina Muaddi is een belangrijk stijlicoon voor haar. "Zij ontwerpt schoenen, en kleedt zich simpelweg belachelijk goed! Twee prachtige vrouwen.”

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Skincare