Dit zijn de beste gezichtsmaskers geselecteerd per huidtype

Omdat de kans groot is dat 'gewoon' een maskertje kiezen je huid meer schade berokkent dan jij denkt

girl inflicting cream
CoffeeAndMilkGetty Images

Ben jij op zoek naar een geschikt huidmasker? Dan is het belangrijk om eerst meer te weten over de verschillende huidtypes. Skincarespecialist Sanne Swinkels van de gelijknamige salon Sanne Swinkels Skin Care geeft je een lesje over de zes verschillende huidtypes.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Verschillende huidtypes

Een skincarespecialist deelt de huid op in zes verschillende huidtypes. Je huidtype zal de rest van je leven hetzelfde blijven. De conditie van je huid kan daarentegen variëren. Dat is de reden waarom het onderhoud van je huid zo belangrijk is. Kies je nieuwe gezichtsmasker dan ook niet uit omdat het enkel een mooi potje op je wastafel is. Het is belangrijk dat het aansluit bij jouw huid en conditie. Hieronder bespreken we kort de zes huidtypes. Heb jij je huidtype gevonden? Dan gaan we per huidtype verder in op de juiste gezichtsmaskers voor jouw huid.

Gezichtsmasker voor de gecombineerde tot vette huid

Een gecombineerde huid heeft vaak een vettere T-zone ( voorhoofd, neus en kin) dan de rest van het gelaat. Voor de gecombineerde tot vette huid zijn verschillende ingrediënten geschikt.

Wanneer je een gecombineerde huid hebt, adviseert skincare specialist Sanne Swinkels om twee verschillende maskers te gebruiken. Anders wordt de vette zone alleen maar vetter en de droge alleen maar droger. Zoek met beleid de juiste maskers, want bij verkeerd gebruik van skincare kan de samenstelling van de gecombineerde huid plaatselijk veranderen. In het artikel 'Gezichtsmasker voor de gecombineerde tot vette huid' lees je meer over dit huidtype en vind je geschikte gezichtsmaskers voor dit huidtype.

Gezichtsmasker voor de droge huid

Een droge huid is vaak een beschadigde huid, waarbij veel vocht verdampt. Met een masker kun je tijdelijk de huid afsluiten waardoor het vocht weer toeneemt en de beschermfunctie van de huid herstelt. Je herkent dit type huid vaak door schilfers of een droog gevoel. De vochtarme huid en de droge huid worden nog wel eens door elkaar gehaald, maar een vochtarme huid is niet hetzelfde als een droge huid. Een vochtarme huid is geen huidtype, maar een huidconditie en kan tijdelijk zijn. Ieder huidtype kan vochtarm zijn, zelfs een vette huid!

In het artikel 'Gezichtsmasker voor de droge huid' lees je meer over dit huidtype en vind je geschikte gezichtsmaskers voor dit huidtype.

Gezichtsmasker tegen rimpels

Wanneer je ouder wordt, onderstaan er lijntjes en rimpels. Tegenwoordig zijn er verschillende ingrediënten die dit proces af te remmen. Sanne Swinkels selecteerde voor jou de fijnste 'Gezichtsmaskers tegen rimpels en fijne lijntjes' en geeft je in het artikel meer informatie over de conditie van een huid met lijntjes en rimpels.

Gezichtsmasker voor de normale huid

Er wordt geregeld gesproken over 'de normale huid'. Maar wat is de normale huid? Vaak kun je deze scharen onder de normale tot vochtarme huid. In principe zouden bij een ‘normale’ huid dus ook alle vormen van maskers ingezet kunnen worden afhankelijk van hetgeen je wilt boosten. In het artikel 'Gezichtsmaskers voor de normale huid' deelt Sanne Swinkels de juiste maskers voor dit huidtype

Gezichtsmasker voor de gevoelige huid

Een gevoelige huid herken je meteen. Deze is vaak dunner en fijner van structuur dan andere huidtypes. Daarnaast reageert het snel op veranderingen. Soms wordt een gevoelige huid veroorzaakt door een huidaandoening of allergie voor een bepaald ingrediënt, maar een overvloed aan of het gebruik van ongeschikte cosmetica kan ook een trigger zijn. In een enkel geval kun je de echte oorzaak niet achterhalen.

In het artikel 'Gezichtsmasker voor de gevoelige huid' deelt Sanne Swinkels ingrediënten die geschikt zijn voor de gevoelige huid en selecteert ze daarbij de juiste producten.

   Houdbaarheid van de maskers

   Let ook op de houdbaarheid van de maskers. Maskers in potjes zijn minder lang houdbaar dan de variant in een tube. Maskers op waterbasis zijn minder houdbaar dan de variant op oliebasis. Maskers met plantaardige oliën zijn minder lang houdbaar dan de minerale oliën. 'Groene' maskers zijn ook minder lang houdbaar. De houdbaarheid van maskers in het algemeen is een jaar na het openen, op plantaardige basis is dit vaak zes maanden. Helaas kun je ook niet veel waarde hechten aan de term hypoallergeen of dermatologisch getest. Ja het product is algemeen getest en geeft vaak minder irritatie, maar dit geeft je geen garantie!"

   Heb je uiteindelijk een gezichtsmasker gevonden? Check ook altijd eerst even of er ingrediënten in je skincare zitten die je beter kan vermijden.

   Professionele huidanalyse

   Ben jij niet zeker van je huidtype? Bezoek altijd eerst een skincare specialist voor een huidanalyse. Op die manier weet jij zeker welke producten geschikt zijn voor jouw huid voor het beste resultaat. Ben jij op de hoogte van je huidtype en heb je een geschikt gezichtsmasker gevonden? Lees dan eerst hoe je een gezichtsmasker het beste kan gebruiken. Glow baby, glow!

   This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
   Advertentie - Lees hieronder verder
   Meer van Skincare