4 onverwachtse redenen dat je huid zo gortdroog aanvoelt

Lees en leer

zo kom je van je droge huid af
Julia Marino

Er zijn twee soorten mensen; zij die zweren bij bodylotion en zich iedere dag van top tot teen insmeren én zij die dat niet doen. Wil je een grap horen: allebei deze mensen krijgen desondanks te maken met een droge huid. Het wisselvallige weer krijgt hier vaak de schuld van: het is te warm, te koud of te guur. Maar deze factoren kunnen de echte redenen achter de (plotselinge) droge huid overschaduwen. Als de extra lagen bodylotion niets lijken bij te dragen aan je droge huid, wordt het tijd om naar andere oorzaken te kijken...

Te heet douchen

Het kan verleidelijk zijn om de temperatuur onder de douche op te krikken, vooral in de winter. Maar volgens Rick Woodin, dermatoloog bij ZO Skinhealth, is dit allesbehalve een goed idee. "Het hete water in combinatie met bodywash, zal de huid verzachten en langzaamaan beginnen te strippen van de natuurlijke beschermende barrières. Als je je huid langere tijd aan heet water blootstelt, wordt het sneller droog, rood en kan het gaan jeuken," vervolgt Rick. En voor degenen die van een warm bad houden, heeft-ie ook slecht nieuws: "baden kán zelfs erger zijn dan douchen," zegt hij. Helaas is de beste oplossing om de temperatuur onder de douche zo laag mogelijk te houden of de douchebeurten zo kort mogelijk – ongeveer tien minuten. "En als je dan een bad neemt, voeg dan een paar druppels olie toe aan het water. Zorg er ook voor dat je alleen bodywash gebruikt op de essentiële plekken, zoals de oksels en in je lies en hydrateer ook direct na het douchen," voegt Rick eraan toe.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Droge ruimte

De centrale verwarming in de winter en de ventilator tijdens zeer zwoele temperaturen, kunnen de huid van vocht strippen. Charlotte Vøhtz, oprichter van Green People, zegt dat je kommen gevuld water bij je radiatoren of ramen moet plaatsen. Of investeer in een luchtbevochtiger - op deze manier wordt het vocht weer aan de lucht toegevoegd en kan je huid hiervan profiteren. Vooral in de slaapkamer waar velen van ons zeven tot acht uur slapen.

Te veel crème aanbrengen

Grote kans dat jij ook de dikste vochtinbrengende crème aanbrengt als je een droge huid hebt. Maar Dr. Rekha Tailor, medisch directeur van de Health & Aesthetics Clinic, zegt dat dit meer kwaad dan goed kan doen: "Dikke, vochtinbrengende crèmes kunnen de barrièrefunctie van de huid verzwakken en de natuurlijke functie van zelfhydratatie van de huid veranderen - de huid raakt verslaafd aan het gebruik van vochtinbrengende crèmes en kan zichzelf daarom niet meer hydrateren." Charlotte Vøhtz is het daarmee eens, en voegt eraan toe dat als je huid 's nachts droog aanvoelt, je in plaats van een dikke crème liever een gezichtsolie kunt gebruiken, gevolgd door een lichte serum. Of blijf bij een vochtinbrengende crème, maar dan met een lichte textuur.

Je kleding of beddengoed is niet schoon

Hoe vaak gooi jij je kleding en je beddengoed in de was? Hoewel ze de broodnodige bescherming of comfort bieden, kunnen de materialen ook wrijving veroorzaken en veel bacteriën bevatten, als ze niet regelmatig worden gewassen. "Door kleding zo dicht bij de huid van de nek en het gezicht te dragen, geven we bacteriën directe toegang. Deze gebieden zijn meestal het meest gevoelig," zegt dr. Michael. Dit kan niet alleen de droogheid verder irriteren, maar het kan ook acne veroorzaken.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Dit artikel verscheen eerder op Glamour UK.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Skincare