Zo voorkom en behandel je 'maskne' door je gezichtsmasker

6 tips van een skincare specialist

street style at paris fashion week   womenswear spring summer 2021  day seven
Jeremy MoellerGetty Images

De fashion labels showen deze modeweken stijlvolle mondkapjes, we zien ze terug in de media en in het openbaar vervoer. Wij zijn inmiddels gewend aan de maskers, maar helaas is dat nog niet altijd het geval voor onze huid. Maskne is het nieuwe woord van 2020. Glamour spreekt skincare specialist Sanne Swinkels, eigenaresse van haar gelijknamige salon. Ze vertelt welke mondkapje het beste voor je huid is en deelt dé manier om je covid-9 'maskne' te behandelen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Maskne is tegenwoordig helaas een veelgehoorde klacht in de beautysalons. Het is acne (witte pukkels) dat ontstaat door wrijving van de stof tegen de huid. Hierdoor kan er een irritatie of ontsteking ontstaan. Heb je diepe, pijnlijke pukkels? Deze worden veroorzaakt door hormonen en komt niet door je mondkapje.

Wil jij je maskne verminderen? Met deze 6 tips van Sanne beperk jij je acne.

1) Kies het juiste masker

"Kies voor een wegwerpmasker en gebruik deze ook echt eenmalig. Op deze manier krijgen bacteriën een minimale kans. Wanneer je toch voor een duurzamer product wil gaan, kies dan voor een gezichtsmasker dat 100 procent katoen is of gemaakt van zijde. Deze stoffen ademen meer dan synthetische stoffen waardoor er minder bacteriën ontstaan. Het is belangrijk dat je het masker iedere dag wast, dus schaf er een aantal aan."

Het artikel gaat door onder de video.

2) Let op je wasmiddel

"Ga jij voor een masker van zijde of katoen? Zorg ervoor dat je wasmiddel niet geparfumeerd is. Dit kan irritatie van de huid veroorzaken."

3) Reinig je huid

"Houd je huid goed schoon. Gebruik naast je normale reiniger, ook een 2% BHA Liquid exfoliant. Dit product verwijdert dode huidcellen en gaat puistjes en mee-eters tegen. Let wel op dat je je huid niet meer dan twee keer per dag goed reinigt, anders strip je de natuurlijke beschermlaag van je huid. Dat kan ervoor zorgen dat je huid juist open gaat staan voor bacteriën, waardoor je meer pukkels krijgt. Blijft de huid met al de juiste handelingen toch onrustig? Je kunt dan een product met salicylzuur of een benzoylperoxide 5% overwegen om de pukkels aan te stippen. Vraag hiervoor altijd advies aan een specialist."

4) Moisturize

"Vermijd volle crèmes of crèmes op oliebasis en kies een lichte, hydraterende crème. Smeer het product 2 keer per dag en het beschermt je tegen het (adem)vocht in het masker en tegen het masker zelf."

5) Pas je make-up aan

"Make-up sluit je huid af, dus doseer het. Kun je echt niet zonder? Ga voor make-up dat ademt en olievrij is. Verkies een op waterbasis fluid product boven een crème. Ga bijvoorbeeld voor een tinted moisturizer."

5) Gebruik je zonnebrandcrème

"Een zonnebrandcrème voelt meestal dikker aan, maar laat je dit er niet van weerhouden om te smeren. Een zonnefilter blijft belangrijk voor de delen van je gezicht die worden blootgesteld aan de zon. Kies een zonnefilter die dun van textuur is en bij voorkeur een met zink, aangezien dat ingrediënt ontstekingsremmend werkt. Een fijn product is de Lycogel Breathable balm. "

6) Zorg voor een passend mondkapje

"Het is belangrijk dat je mondkapje goed aansluit. Hoe meer je het masker verplaatst, hoe meer bacteriën er door de verschuiving ontstaan."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Skincare