Waarom je een vibrator in je skincareroutine zou moeten gebruiken

Don't knock it, 'til you try it

young woman reaching for vibrator
Ashley Armitage / Refinery29 for Getty ImagesGetty Images

Je opende dit artikel vast omdat je, net als ik, geïntrigeerd raakte door de titel. Echt, ik had hetzelfde toen ik deze beautyhack voorbij zag komen. In de YouTube-videoreeks Beauty Secrets van Vogue US verklapt R&B-zangeres Toni Braxton al haar beautygeheimen. Én geeft ze de beautyhack die niemand zag aankomen; een vibrator tégen wallen. Hear her out.

Wat te doen tegen wallen

De zangeres heeft net als het gros van de mensheid last van zwellingen en donkere kringen onder haar ogen. En we weten: met oogcrèmes en -patches kun je ze enigszins verminderen, maar niet helemaal laten verdwijnen. Toni gebruikt in haar skincareroutine daarom wat zwaarder geschut (en dat is een understatement). Namelijk, een vibrator, of zoals zij zegt: een face tingler. "Mijn echte beautygeheim? Een vibrator, maar ik noem het een face tingler, omdat het alle spieren in mijn gezicht laat tintelen, ze activeert en laat werken." Echt, you can’t make this up.

Zwelling onder ogen

"Even ter info: ik heb deze alleen op mijn gezicht gebruikt, eerlijk waar! Je kunt hem op drie standen zetten, maar ik zou het niet aanraden om het op de derde te zetten," zegt ze. Zoals je in de video hieronder ziet, gebruikt Braxton de Trojan Vibrations Power Wand Deep Massager (mocht je het je afvragen) om haar gezicht te masseren, en legt de focus voornamelijk onder haar ogen – waar veel mensen dus last hebben van zwellingen. Daarnaast gebruikt ze 'm ook om haar huid jong en elastisch te houden. Voor optimaal resultaat legt ze het opzetstuk het liefst nog even in de vriezer voordat ze hem onder haar ogen gebruikt – om de zwellingen te koelen en te verminderen. Of deze hack veilig is en daadwerkelijk werkt? Daar zegt dermatoloog Joshua Zeichner het volgende over.

- Tekst gaat verder onder video -

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Gezichtsmassage

"Er zijn te weinig gegevens die aantonen dat deze massagetools de aanmaak van collageen kunnen stimuleren en de huid jong en elastisch houden. Hetzelfde geldt ook voor het tegengaan van wallen en donkere kringen", vertelt hij aan Allure. "Er zijn momenteel verschillende gezichtsmassagetools op de markt en het gebruik van een vibrator op het gezicht boekt soortgelijke resultaten."

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

"Let wel: deze resultaten zijn tijdelijk en er zijn ook een aantal dingen waar je op moet letten. Dat je niet een te hoge stand gebruikt, bijvoorbeeld. En niet te veel druk uitoefent én er zeker van bent dat je 'm goed gedesinfecteerd hebt, als het eerder op een ander deel van je lichaam is gebruikt," voegt hij eraan toe.

Toch liever een oogcrème? We got you, die shop je hieronder.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Skincare