Ice rolling is dé skincare hype van het moment

Het stimuleert de bloedsomloop en zorgt voor een strakke, stralende huid

ice rolling
SVETLANA DAMJANACGetty Images

Aankomend weekend staat volledig in het teken van beauty, beauty en nog meer beauty. Als kers op de taart is zondag 22 november onze eerste digitale editie van Glamour Beauty Festival! Verwacht: inspirerende masterclasses, beautytalks, tutorials en musthave producten. Meer weten? Lees hier alles over Glamour Beauty Festival.

De laatste tijd gaan kou en ijs een steeds grotere rol spelen in beauty- en skincare routines. Behandelingen als cryotherapie of het bevriezen van vetcellen worden steeds normaler. Zo schijnt kou goed te helpen tegen een verhoogd metabolisme, kun je het inzetten als pijnstilling en werkt het ontstekingsremmend. Maar helaas kun je voor bovengenoemde behandelingen alleen terecht in professionele klinieken en hangen er flinke prijskaartjes aan.

Tot nu. Creatievelingen uit de beautyindustrie hebben een manier bedacht waarop je een DIY-versie van dit soort dure behandelingen thuis kunt doen. Ik presenteer je; ijs rollen of ice rolling – in het Engels klinken dit soort dingen gewoon beter. Een huidverzorgingtechniek waarbij je direct resultaat ziet en die je gezicht strakker en stralender maakt.

Wat is ice rolling?

Ice rolling houdt in dat je je gezicht masseert met een ice roller; een tool die veel wegheeft van een verfroller. In de roller bevindt zich een mix van gel met water, wat in ijs verandert als je het in de vriezer stopt. In tegenstelling tot ijs duurt het bij deze substantie langer voor het smelt, waardoor je de roller langer kunt gebruiken.

Hoe gebruik ik een ice roller?

"Gebruik de roller in een zigzaggende beweging vanaf je voorhoofd en zak zo af richting je neus, wangen, het gebied rondom je mond, je kin en nek. De roller kan ook gebruikt worden op het sleutelbeen en de bovenkant van je borst," aldus huidverzorging expert en oprichtster van 001 Skincare Ada Ooi.

Wat zijn de voordelen van een ice roller?

Fans van de tool claimen dat er verschillende voordelen zijn, van het definiëren van je wangen tot het creëeren van een stralende huid. De ice roller stimuleert de bloedsomloop in je gezicht, brengt de glans terug in je huid en zorgt voor optimale aanmaak van cellen. Daarnaast verdwijnen zwellingen en roodheid. "De lage temperatuur helpt de bloedvaten te vernauwen, waardoor kapotte vaatjes minder zichtbaar zijn en irritatie, zwelling en roodheid verminderen," legt Ada uit.

Doet het gebruik van een ice roller pijn?

Nee, het doet geen pijn. Zorg wel dat je de ice roller blijft bewegen. Wanneer je de roller op een plek in je gezicht houdt, wordt het heel koud. Dit kan op een gegeven moment wel pijn doen.

Hoe vaak moet ik een ice roller gebruiken?

Rol zo vaak je wil. Het is een fantastisch begin van je dag, vooral als je geen ochtendmens bent. Maar je kunt de roller ook wekelijks gebruiken. "Idealiter moet je de roller een kwartier gebruiken, maar als je vijf minuten over hebt is dat ook goed. Gebruik de roller dagelijks – 's ochtends of 's avonds – wanneer het jou het best uitkomt," voegt Ada daaraan toe.

Dit artikel is eerder verschenen op Glamour UK.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder