Zo verzorg je je huid het best in de winter

Hydratatie is het sleutelwoord voor een stralende huid

infoimaxtreecom
Matteo Valle

De dagen worden korter, de temperaturen dalen langzaam maar zeker en daarmee worden de dingen eerlijk gezegd niet beter. Inmiddels is er ook een laag sneeuw neergestreken in het overgrote deel van het land. De winter is officieel aangebroken en dat betekent ook dat we – met al die komende kou – beter voor onze huid moeten zorgen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Huidverzorging winter

"De winter speelt altijd een gemeen spelletje met onze huid," zegt Micaela Nisbett, oprichter van Neighbourhood Botanicals. "De natuurlijke hydratatie van je huid maakt je gezicht ijskoud, maar die hydratatie heb je wel nodig als je weer binnen bent en de warmte van de verwarming je huid uitdroogt." Van een droge huid en gebarsten lippen tot een grauwe teint of puistjes die veroorzaakt worden door een muts, sommige huidproblemen duiken alleen op wanneer de 'r' in de maand zit.

Gelukkig kun je deze met een paar aanpassingen in je dagelijkse skincareroutine oplossen, zodat jij de hele winter een stralende en gezonde huid houdt. Wij vroegen naast Micaela ook advies aan Oliva Thorpe, zij is oprichter van skincaremerk Vanderohe.

Switch niet teveel

Onthoud dat goede huidverzorgingsproducten het hele jaar goed zijn. "Nu de winter is aangebroken, moet je er vooral voor zorgen dat je niet opeens op compleet andere producten overstapt," zegt Oliva. "Het is nergens voor nodig om je hele routine om te gooien omdat het een ander seizoen is. Wanneer je consistent goede producten gebruikt, moet de overgang van de seizoenen moeiteloos gaan – vooral oliën uit planten zijn hier geschikt voor omdat ze zowel werken voor een droge als vette huid.

Gebruik laagjes

Als je merkt dat je huid in de winter droger wordt, is het gebruiken van laagjes essentieel. Zorg wel dat je de skincare producten in de goede volgorde gebruikt. "Je moisturizer en lichtere producten op waterbasis zoals serums moeten eerst, gevolgd door een gezichtsolie. Die fungeert dan als een soort beschermlaag, zodat de hydratatie van de moisturizer goed in huid wordt opgenomen," aldus Micaela.

Pas je leefstijl aan

Volgens Olivia heeft onze leefstijl ook een groot effect op de huid en juist dat maakt het verschil per seizoen. "Hoe donkerder en kouder het wordt, hoe minder we buiten komen (zo gaat de vitamine D aanmaak ook omlaag). Daarnaast sporten we minder, zorgen we minder goed voor ons lichaam en eten we ongezonder. Tel daar de droogte van de verwarming bovenop en het wordt ineens een stuk logischer waarom we nu niet meer die summer glow hebben," zegt ze. "Probeer om zoveel mogelijk gewoontes te houden, ook in de winter. Ga naar buiten, eet gezond en verzorg je lichaam zoals je dat ook in de zomer doet."

Gebruik een face mist

Zet een face mist op je bureau en spray die gedurende de dag een paar keer op je gezicht. "Het is belangrijk dat de mist een bevochtigend ingrediënt bevat, zoals glycerine, zodat het vocht daadwerkelijk in je huid trekt. Als de mist niet zo'n ingrediënt bevat, droogt je huid alleen maar verder uit.

Scrubben is key

Je denkt misschien dat je jouw droge huid het best met rust kan laten, maar het tegendeel is waar. Subtiel scrubben verwijdert dode huidcellen en zorgt ervoor dat je weer een zacht babyhuidje krijgt met een gezonde glow. "Scrubben is nog belangrijker omdat onze huid in de winter zo schilferig kan worden," zegt Micaela. Daarnaast gaat het uitbraak van puistjes tegen en helpt het tegen verstopte poriën.

Drink genoeg

Zoals altijd is het belangrijk dat je genoeg water blijft drinken – twee liter per dag (koffie telt niet!). "Je lichaam hydrateren is heel belangrijk als je ook een goed gehydrateerde huid wil," aldus Micaela.

Dit artikel is eerder verschenen op Glamour UK.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Skincare