Wat is hyaluronzuur en hoe werkt het?

Alles wat je moet weten over het meest geliefde beautyproduct van het moment

backstage milan fashion week
Rosdiana CiaravoloGetty Images

Dit weekend staat volledig in het teken van beauty, beauty en nog meer beauty. Als kers op de taart is zondag 22 november onze eerste digitale editie van Glamour Beauty Festival! Verwacht: inspirerende masterclasses, beautytalks, tutorials en musthave producten. Meer weten? Lees hier alles over Glamour Beauty Festival.

Je hoeft geen beauty-expert te zijn om ooit gehoord te hebben van de term hyaluronzuur. Als je je ook maar enigszins hebt verdiept in skincare producten zul je de term ongetwijfeld zijn tegengekomen. Het product zou een klein wonder moeten verrichten en zou onmisbaar zijn in ieders skincare routine doordat het zorgt voor die gewilde glowy skin. Maar wat is hyaluronic acid nu eigenlijk en vooral, wat doet het precies met je huid? Wij vertellen je alles wat je wil weten over het gewilde beautyproduct.

Wat is hyaluronzuur?

Om te beginnen; we zien vaak de term hyaluronic acid voorbijkomen, wat simpelweg slechts de Engelse naam is voor hyaluronzuur. Dit is een molecuul dat onze huidcellen van nature produceren om het vochtgehalte van de huid in balans te houden doordat het water aan collageen (een ander natuurlijk ingrediënt dat zorgt voor de elasticiteit en stevigheid van je huid) bindt. Dit zorgt ervoor dat je huid er gezond uitziet, het die natuurlijke glow bevat en voorkomt het de ontwikkeling van fijne lijntjes en rimpels in je gezicht, zo stelt dermatoloog Tsippora Shainhouse tegenover Allure.

Naarmate we ouder worden verliezen we op natuurlijke wijze collageen en hyaluronzuur, waardoor de huid gemakkelijker uitgedroogd raakt. Daarom kunnen we soms een beetje extra hulp gebruiken om de huid alsnog voldoende gehydrateerd te houden. Enter; hyaluronic acid dat verwerkt zit in serums, crèmes, gezichtsmaskers en nog veel meer.

De tekst gaat verder onder de shopping.

Wat zijn de voordelen van hyaluronzuur?

De reden voor de immense populariteit van hyluronzuur is gerelateerd aan zijn enorme potentie om de huid te hydrateren. Zo kan hyaluronzuur bijna 1000 (!) keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden, stelt cosmetisch chemicus Ginger King tegenover Byrdie. Dat betekent dat slechts een enkele gram hyaluronzuur het vermogen heeft om tot wel zes liter water vast te houden. Deze immense hydratatie zorgt voor het zeer gewilde effect van een dewy en glowy huid.

Hoe gebruik je het

Een van de voordelen van hyaluronzuur is dat het een lichte textuur heeft en daardoor gemakkelijk tot de huid doordringt wanneer het plaatselijk wordt aangebracht. Bovendien is het geschikt voor alle huidtypen en zijn er geen negatieve bijwerkingen bekend omdat het een ingrediënt is dat natuurlijk in ons systeem aanwezig is. Het best gebruik je hyaluronzuur één tot twee keer per dag tijdens je skincare routine. Als je het in de vorm van een serum gebruikt moet je dit vóór je moisturizer of gezichtsolie aanbrengen waardoor het goed kan doordringen in de huid.

Het artikel gaat verder onder de video.

Ook zien: shelf stories met Noor de Groot

Hyaluronzuur is zo krachtig in het creëren van meer vocht in je huid dat je het ingrediënt in niet meer dan één product hoeft te gebruiken, stelt dermatoloog Dr. Kavita Mariwalla tegenover de Amerikaanse Harper’s Bazaar. Enthousiast geraakt? De kans is groot dat je al beautyproducten hebt met het krachtige ingredient erin verwerkt, maar ben je opzoek naar de beste serums, moisturizers en andere beautyproducten met hyaluronzuur kies dan uit de gallery hierboven jouw favoriet.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder